Capturi pe furtuna

Data: 09 octombrie 2013 4 comentarii

Capturi pe furtuna 1

Filmand pentru emisiunea Catch & Release difuzata de PVTV, Vlad Pavlovici a incheiat o partida desfasurata pe Bazinul 8 de la Periprava cu mai multi crapi mari, printre care un crap salbatic impresionant de lung, care a cantarit 19kg. Este cel mai mare crap inregistrat pe Bazinul 8 de la Periprava in acest an.

Partea dificila a partidei a fost o furtuna care a tinut aproape trei zile, urmata de o vreme foarte rece pentru inceputul de octombrie, cu vant de 40-50km la ora, timp de alte doua zile. Vantul nu a scazut sub 30km la ora timp de cinci zile si cinci nopti. Ploile abundente, frigul apasator, cu temperaturi care au coborat pana aproape de zero grade Celsius, frig accentuat de vantul extrem de puternic, au facut pescuitul dificil, iar pe alocuri chiar imposibil, in ceea ce priveste iesirile pe apa cu barca.

Capturi pe furtuna 2

Pestele a continuat insa sa se hraneasca pe furtuna, iar cel mai mare crap al partidei - exemplarul de 19kg - a fost prins in aceste conditii extreme. A fost un test pentru toate echipamentele folosite in timpul furtunii, dar in special pentru lansetele Shimano Tribal XS1 Intensity, supuse la solicitari mari, datorita pescuitului la distante de 220-240m, pe vant lateral foarte puternic. Nadele folosite au fost Squid & Octopus de la Dynamite Baits si Belachan de la Select Baits.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

4 comentarii Adauga comentariu

Daniel Tinte

16 aprilie 2014

Fanfan cand a fost prins prima data era plina de icre si asa a avut acea greutate. Cine doboara recordul detinut de Fanfan de 22 kg primeste niste bonoficatii asa ca nu cred sa nu il \"declare oficialitatilor\".

Vlad Pavlovici

11 octombrie 2013

Nu cunosc niciun crap de 23kg prins vreodata (nu doar anul asta) pe Bazinul 8 de la Periprava si nici Sylvain Remetter - administratorul lacului - nu cunoaste. Cel mai mare crap inregistrat pana acum este exemplarul prins de mai multe ori in cursul anului trecut si pe care Sylvain l-a botezat Fanfan, dupa numele pescarului francez care l-a prins in mai 2012, la o greutate de aproximativ 22kg. Asta a fost greutatea maxima a pestelui. Cand a fost prins din nou, cantarea mai putin.

Daca s-a prins un crap de 23kg anul acesta pe Bazinul 8, sa inteleg ca pescarii care l-au prins nu i-au spus lui Sylvain? Sau ca a uitat el de un asemenea peste? Greu de crezut, ar fi fost o stire. Concret, cine l-a prins? Exista fotografii ale capturii?

Matei

11 octombrie 2013

Felicitari, superb exemplar.

midnightk

11 octombrie 2013

nu este cel mai mare crap prins la Periprava in acest an. Pe aceleasi incinte, in iunie sau iulie, nu mai tin minte exact, o echipa de pescari din Bucuresti a scos pe mal un crap de 23 kg.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma