Shimano Tribal XS1
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Actiune semirapida foarte versatila
  • Constructie solida, cu carbon fagure 3k-3k
  • Blanc cu finisaj texturat, foarte placut
  • Echipare moderna si minimalista
  • Inel de varf anti-tangle

Shimano Tribal XS1

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 10 august 2013 18 comentarii

Pagina1 din 2

CONSTRUCTIE SI SPECIFICATII

 

Recenzia de fata intra la categoria "primele impresii" asupra unui model de lanseta pe care l-am folosit in ultimele luni - Shimano Tribal XS1 Intensity de 3,90m/3,75lb. Am facut cu ea pana acum sase partide pe patru lacuri diferite din toate punctele de vedere. In total, sunt 30 de zile de pescuit cu destul de mult peste, inclusiv un crap de 20,5kg prins in Ungaria, la Harsany. Atat pentru mine, cat si pentru partenerii mei de pescuit care au folosit-o, Tribal XS1 Intensity a fost o mare surpriza.

Shimano Tribal XS 1 Intensity 1

Specificatiile lansetei spun destul de putin despre calitatea ei. E un model de distanta cu actiune semirapida, configuratie de inele 50-16, mandrina Shimano de tip DPS de 18mm si blanc cu aspect de fagure, cu o tesatura 3k-3k (3000 de microfilamente pe unitate), pe primele doua treimi. 3k-3k e o tesatura robusta, solida, folosita atat in constructia lansetelor, cat si la bastoanele de nadire. Pe ultima treime, blancul este unidirectional, solutie simpla si eficienta. Unii pescari prefera blancurile cu carbon-fagure pe toata lungimea blancului, din motive estetice, insa prelungirea tesaturii de tip fagure pana pe varf ar fi fost nepractica, adaugand inutil greutate.

Shimano Tribal XS 1 Intensity 2

Aspectele cele mai interesante la Tribal XS1 Intensity stau in detalii. Testul de curbura al lansetei este de 3,75lb, lucru neprecizat in datele tehnice notate pe blanc, dar care apare in literatura de prezentare de la Shimano si e important pentru cumparator, pentru ca da o indicatie asupra puterii lansetei si implicit asupra plumbilor care pot fi folositi. Termenul de "Intensity" marcheaza puterea superioara a blancului - modele cu puteri mai mici sunt numite doar Tribal XS1. La prima vedere, lanseta pare destul de rigida, impresie care dispare complet cand o pui la lucru. Fiind semirapida, nu ultra-rapida, ca alte lansete de distanta, se incarca usor, fara sa ceara o forta deosebita sau o tehnica avansata. In dril, amortizeaza lejer socurile si uneori devine aproape blanda. Daca plantezi la distante mari, rezerva de de putere scoate firul din apa pe sute de metri cu efort minim. Tribal XS1 Intensity stie sa faca bine atat lucruri din repertoriul lansetelor dure, cat si din cel al lansetelor blande.

 

Pagina1 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

18 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

4 februarie 2015

Conform informatiilor publicate de Shimano, Tribal XS1 Intensity poate lansa greutati de pana la 180g. Nu vad niciun motiv pentru care lansetele n-ar putea fi folosite la pescuitul pe Dunare.

Radu

4 februarie 2015

Marea majoritate a partidelor de pescuit le desfasor in Delta Dunarii, atat in zone mai linistite (Dunărea Veche) cat si in zone in care currentul este foarte puternic (Chilia, Sulina...etc). Pescuitul practicat este de pe mal....nu pescuiesc din barca.
Pt ca îmi plac foarte mult lansetetele (sub aspect estetic si nu numai),si pt ca intenționez să-mi achiziționez o baterie de 4 buc., dar nu am posibilitatea sa le vad in prealabil (locuiesc in centrul tarii) Consideri ca lansetele de fata ar face conditiilor de acolo? ...si aici ma refer la current puternic si necessitatea de-a pescui cu plumi de 150g sau mai mari de atat.
Îți mulțumesc

Vlad Pavlovici

27 iunie 2014

Termenul de Intensity indica modelul cel mai puternic din gama XS1. Valoarea de T/C a modelului Intensity nu e notata pe blanc, dar in unele cataloage Shimano apare ca fiind 3,75lb.

bogdan

24 iunie 2014

Lansetele care au inscriptionat xs1 13\"sunt de putere medie? Si cele xs1 13\" intensity au putere mare(de 3.75) ? Puterea nu este trecuta pe blancurile xs1 13\" intensity doar pe cele de putere medie si mica

Vlad Pavlovici

15 mai 2014

N-am apucat sa testez modelul Tribal 50 Cal Intensity, dar in ceea ce priveste diferenta de pret fata de Tribal XS1 Intensity sunt absolut sigur ca nu e data de actiunea blancului, e data in primul rand de materiale - de exemplu de faptul ca Tribal 50 Cal Intensity foloseste matricea de rasini 3M Powerlux. N-am idee, insa, daca asta se traduce in mod real prin performante mai bune.

Ciuchi

15 mai 2014

Salut Vlad,
Spune-mi te rog daca ai reusit sa achizitionezi si modelul CAL 50 Intensity.
Ne poti spune ce diferente ai sesizat intre cele 2 lansete (ma refer la blank-uri nu la inele sau altele)?
Este mai rigida 50 CAL decat XS1, sau intra tot in categoria semi-rapide?
Se justifica diferenta de pret intre cele 2 modele? Si daca da, de ce?

PS. Am pescuit un sezon cu FOX Horizon XT, niste lansete rigide, rapide, cu care sincer parca nu prea \"m-am impacat\" foarte bine. Am testat apoi Fox Horizon (simplu, nu XT, de 3,90 si 3.5lb). Deja le consider niste lansete progressive, nici macar semi-rapide. Am fost surprins de ce diferenta era intre blank-uri. De aia ma intereseaza diferentele intre cele doua modele de Tribal.

Multumesc anticipat!

Vlad Pavlovici

20 martie 2014

Lansetele sunt importate de Normark, distribuitorul oficial Shimano in Romania. Cred ca orice magazin din tara, care vinde produse Shimano, poate comanda lanseta prin Normark.

Cristian

16 martie 2014

Salut Vlad,
Foarte buna recenzia, in nota cu care ne-ai obisnuit.
Chiar daca sunt off topic....
Sunt ineresat de achizitia unui set de lansete shimano tribal Intensity doar ca nu le m-ai gasesc pe piata romaneasca.
Ai idee unde le m-ai pot gasi in Romania?
Iti multumesc.

Vlad Pavlovici

5 ianuarie 2014

E o lanseta foarte placuta in dril si se comporta bine inclusiv cu peste mic, de 3-4kg (pe care incerc, totusi, sa-l evit). Daca prinzi PVTV, vezi filmul pe care l-am facut la Teiu in august 2013 si care cred se (mai) difuzeaza in perioada asta. Teiu e un lac cu mult ciortan de 4-6kg, am filmat multe driluri si poti sa urmaresti comportamentul lansetei. Tot acolo o sa vezi si cum lucreaza in aruncare.

luky67

5 ianuarie 2014

Multumesc, in principiu ma interesa cum se comporta in drill.

Vlad Pavlovici

5 ianuarie 2014

N-am pescuit cu Sonik, asa ca nu am cum sa fac o comparatie intre cele doua lansete. In principiu, ar trebui sa le testezi - sau macar sa le vezi - pe amandoua si sa-ti faci o idee despre actiune, putere, finisaje etc. Informatiile pe care ti le pot da sunt doar despre Tribal XS1 Intensity. Vezi si discutiile de pe forum pe aceeasi tema.

luky67

5 ianuarie 2014

Salut Vlad, ma poti ajuta sa aleg intre sonik sk4, 3.90, 3.5 lbs si shimano tribal intensity xs1?

Vlad Pavlovici

19 decembrie 2013

Salut Ionut, ma intereseaza in principiu sa-mi cumpar si un set de Tribal 50 Cal Intensity, in paralel cu Tribal XS1 Intensity (dau cu doua seturi de lansete cand pescuiesc cu un partener). Modelul 50 Cal foloseste matricea de rasini Powerlux de la 3M, ceea ce indica un blanc teoretic mai bun, dar nu neaparat mai rigid. Rigiditatea tine de alti factori. Nu l-am testat inca, astept sa vina primavara pentru asta.

Ionut Stere

19 decembrie 2013

A-ti avut cumva ocazia sa testati si modelul ,,50 cal intensity,, ? care este parerea dumneavoastra referitoare la o densitatea mai mare a blank-ului, va face lanseta prea rigida? Va multumesc.

carp fisherman

10 decembrie 2013

Am cumparat si eu un set de 3.25lb si sunt foarte multumit de ele din toate punctele de vedere.Calitate pret sunt exceptionale dar pt mine tot Shimano tribal ultra sunt nr 1(pretul spune tot despre produs)....

romulus

9 decembrie 2013

Multumesc. Alegerea unei lansete dupa cum majoritatea dintre noi stiu, este destul de complexa (avand plusuri si poate minusuri) si uneori chiar personala as spune.
Succes in continuare si Sarbatori Fericite !

Vlad Pavlovici

9 decembrie 2013

Salut Romulus, de la data acestei recenzii, am folosit lansetele in multe alte partide si pot sa confirm ca sunt foarte bune. Daca urmaresti cu ce lansete pescuiesc consultantii Shimano, o sa vezi ca multi dau cu Tribal XS1 (inclusiv fetele care au castigat World Carp Classic anul asta), desi nu sunt cele mai scumpe modele ale firmei. Nu cred ca ai face o alegere gresita cu ele.

Romulus

9 decembrie 2013

Salut Vlad,
Am citit aceasta recenzie, sunt interesat sa imi schimb lansetele actuale tot Tribal de care am fost f multumit cu cele din gama noua, am inteles ca e vorba si de marketing si exista 5 bile albe dar ca minus ce ai putea spune ?
Doar le-ai folosit si esti cel mai in masura sa iti spui punctul personal de vedere care pe mine ma intereseaza.
Multumesc anticipat.
Cu respect !

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma