CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Vin Noi 01, 2024 2:09 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Feb 14, 2017 5:39 pm 
Neconectat

Membru din: Sâm Noi 23, 2013 8:19 pm
Mesaje: 15
Localitate: Pitesti - Arges
Salut,

La pescuit din mana (nu plantat) pe un substrat moale, cand plumbul se infige in mal dupa lanseu, il scoateti din mal sau il lasati asa?

Multumesc
Iulian


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Feb 14, 2017 6:55 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Dacă montura a căzut unde am vrut (on the money, cum zic englezii), nu am niciun motiv să o mai mișc de acolo (în afară de cazul în care, văzând cum s-a comportat în aer, suspectez că s-ar fi putut răsuci/încâlci).

Pentru pescuitul pe substrat mâlos (și dacă ai nevoie să ajungi și la distanțe mari) îți recomand montura elicopter. Chiar dacă plumbul se afundă în mâl, rig-ul va fi deasupra substratului și prezentarea va fi bună.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Feb 14, 2017 7:18 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Mar 13, 2014 12:40 pm
Mesaje: 305
Localitate: Cluj-Napoca
Si eu sunt de aceeasi parere cu Victor, si anume daca montura a cazut unde trebuie nu mai misc plumbul din pozitie. Si mie montura elicopter mi se pare cea mai potrivita pentru un substrat malos.
Ce ti-as mai recomanda este sa folosesti plumbi de tip tournament casting (scoti mai usor plumbul din mal in cazul in care vrei sa recuperezi pentru a relansa), momeala de carlig sa fie boilies critic echilibrat sau pop-up (in cazul in care vrei sa folosesti boilies clasic spuma solubila aplicata inainte de lansare te ajuta ca momeala sa se aseze mai bine pe substrat)


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Feb 15, 2017 8:29 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Mai poți face ceva: să frânezi plumbul la momentul contactului cu apa (pui mâna pe tambur). Astfel, plumbul se va afunda mai puțin (poate chiar deloc) în mâl (depinde și de adâncimea apei).


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Feb 15, 2017 8:51 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 30, 2013 3:13 pm
Mesaje: 189
Localitate: Constanta
Raspuns scurt: Da, intotdeauna il scot, chiar si cand pescuiesc cu montura helicopter.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mie Feb 15, 2017 4:50 pm 
Neconectat

Membru din: Dum Feb 01, 2015 4:42 pm
Mesaje: 274
Localitate: Timisoara
Marius parerea mea e ca nu trebuie miscat. Imagineaza-ti ca plumbul cade intr-o zona cu mal, sa zicem, de 30cm si se infige in mal 20cm sau mai mult(depinde de cat e de fin acel mal). In momentul in care tragi de plumb, avand in vedere distanta, tu il vei misca pe orizontala, nicidecum pe verticala, adica il vei tara prin mal. Cand vei face acest lucru vei trage in mal si montura, care poate initial a stat deasupra malului. Adica o montura care initial a avut atasata o spuma solubila si sa asezat frumos deasupra va fi tarata si ingropata in mal. Singura situatie in care poate fi avantajos sa faci acest lucru este daca stii sigur ca in apropiere se afla locuri cu substrat tare (lut sau pietris) pe care le poti detecta cu plumbul atunci cand il tragi. Altfel acest lucru, in opinia mea, e contraproductiv.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Feb 16, 2017 9:57 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iul 30, 2013 3:13 pm
Mesaje: 189
Localitate: Constanta
Eu o vad exact invers. Poate in prima faza se va misca pe orizontala, dar va iesi spre suprafata in cele din urma. Daca e plumbul infipt 20-30 cm, deja am si montura ingropata. Faptul ca scot plumbul de unde e infipt, stratul de mal mai dens, si il trag in stratul superior mi se pare ca repozitioneaza si forfacul. Intotdeauna trag un pic de montura, ca sa vad pe ce substrat a cazut. Exceptie fac cazurile cand pe substrat e vegetatie sau crengi, etc pe care le-ar putea agata carligul. Iar daca vorbim de montura helicopter, la care folosesc forfacul culisant pe fir, exista cazuri cand, daca plumbul e infipt bine in stratul de namol, e posibil sa ai trasatura fara sa o sesizezi, ori pentru ca pestele pleaca usor spre mal, mutand forfacul fara sa miste plumbul, ori plecand doar cu firul, fara sa miste plumbul, caz in care, dupa intepare, nu ai contact direct cu pestele pana nu ajungi la plumb si fortezi atunci scoaterea lui din namol, ceea ce poate rezulta in pierderea pestelui. Sunt observatiile mele, asa pescuiesc si mi se pare ca e ok.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Feb 16, 2017 10:15 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Mar 04, 2016 7:26 am
Mesaje: 25
Localitate: Bucuresti
Daca ai pune un 'stop' adica mana pe tambur si ai trage lanseta putin pe spate chiar inainte ca montura sa atinga apa, plumbul nu s-ar mai afunda. Dupa aruncare prefer sa nu mai misc montura.

_________________
www.claumarpescar.ro
www.ffb.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Vin Feb 17, 2017 9:04 am 
Neconectat

Membru din: Sâm Ian 14, 2017 10:45 am
Mesaje: 6
la in-line si elicopter nu trag de plumb ... la montura `plumb pierdut trag de ea .
in orice caz pun stop inainte sa atinga apa plumbul cu o `teapa tare ... nu opresc numai din tambur , pur si simplu dau si-o `teapa . Sunt patit pe Corbu in sectorul B unde am dat de mal foarte `gros . Acolo se afunda plumbul putin -cate putin pana se urcau swingerele in `bat .Repozitionam swingerele si dupa 10 minute iar erau sus ... Abia dupa aproximativ 24 ore am realizat ca dupa ce lansez nu trebuie sa mai intind firul sa pun swingerul .... Trebuia dupa lansare sa las firul liber si sa am rabdare ca singur sa se `intinda . Din pacate atunci nu foloseam elicoptere si pescuiam cu in-line :oops: O greseala care m-a costat scump ....eram la CN .

Am testat montura elicopter in concursuri unde am gasit namol si nu era nici o diferenta intre a trage de plub din namol si nu a trage ....dar cu `stop .

_________________
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Vin Feb 17, 2017 4:10 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 04, 2017 5:15 pm
Mesaje: 127
Pescuitul pe un substrat cu mal este destul de delicat, eu unul in general nu trag plumbul prin mal, dar folosesc metoda descrisa mai sus, pun stop le tambur si intind putin firul la impactul plumbului cu apa.

Acum pun si eu o intrebare, pe un substrat relativ tare, cum procedati, il tragem pe fundul apei sau nu?


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron