CarpOnline.ro https://carponline.ro/forum/ |
|
Boilies deshidratate cu sau fara arome https://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=774 |
Pagina 1 din 1 |
Autor: | Mircea Coman [ Mie Feb 05, 2014 8:37 am ] |
Subiectul mesajului: | Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Salutare, Daca stim de la inceput ca boiliesurile ce urmeaza sa le facem, vor fi lasate sa se deshidrateze (eventual cat mai mult) mai are sau nu rost sa le adaugam arome si lichide nutritive atunci cand le preparam? Am folosit in cateva partide anul trecut bile foarte uscate / deshidratate si mi s-a parut ca se "dusese" tot mirosul aromei. Sincer, mi s-a parut ca mai mirosea doar faina de peste din componenta. Ce pareri aveti? |
Autor: | ondreovici [ Mie Feb 05, 2014 9:13 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Fie ca le las la deshidratat, fie ca le congelez dupa rulare, in procesul de fabricatie folosesc o treime sau jumatate din "lichidul nutritiv". Celalta parte o adaug imediat, la decongelare sau la rehidratare. |
Autor: | Matei Niteanu [ Mie Feb 05, 2014 9:35 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Eu nu folosesc parte lichida sau arome, chiar nu vad cu ce te ajuta intr-o partida mai lunga. |
Autor: | Mircea Coman [ Mie Feb 05, 2014 11:06 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
ondreovici scrie: Fie ca le las la deshidratat, fie ca le congelez dupa rulare, in procesul de fabricatie folosesc o treime sau jumatate din "lichidul nutritiv". Celalta parte o adaug imediat, la decongelare sau la rehidratare. Inteleg, dar ce faci in cazul in care vrei sa le folosesti asa deshidratate cum sunt? Anul trecut am pescuit pe o balta unde era si foarte mult ciortan, si am folosit aceasta varianta ca si o metoda care sa ajute la selectarea capturilor. |
Autor: | Paul Aparaschivei [ Mie Feb 05, 2014 11:21 am ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Atunci le folosesti asa cum sunt - fara aroma si tari ca piatra. Poti sa nu pui aroma nici cand le faci, iar daca ai un potentiator de gust (preferabil solid) atunci poti sa nu incluzi nici lichide nutritive, diminuand astazi costurile. |
Autor: | lucian76 [ Mie Feb 05, 2014 1:03 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Eu cred ca in cazul in care folosesti o aroma de calitate , chiar daca atunci cand boiliesurile se dezhidrateaza aroma se simte foarte putin spre deloc , in momentul cand boiliesurile o sa se rehidrateze aceasta se v-a simti din nou . Pe de alta parte daca vrei sa dezhidratezi boiliesurile pentru a aface selectie este intradevar de preferat sa folosesti mai putine lichide nutritive si arome si sa te bazezi mai mult pe fainurile din mix ca semnal pentru crap . Personal, in aceste cazuri folosesc pe langa fainuri de peste de calitate , belachan pudra cat si sub forma de bloc de la CC Moore sau alte variante de extracte naturale care se pot folosii pentru a transmite semnale de hrana catre crap : glm , faina de ficat , faina de squid, etc . Solubilitatea acestor ingrediente precum si profilul lor natural inlocuiesc cu succes aroma care e mai utila in situatii in care vrem un raspuns rapid indiferent de marimea pestelui .Deoarece pe piata se gasesc foarte multe astfel de ingrediente trebuie tinut cont de faptul ca din punct de vedere al calitatii si puritatii ele pot fi diferite in functie de firma care le comercializeaza . Pe un substrat cu mult mal trebuie sa iei in calcul ca un boilies dezhidratat o sa absoarba apa si in acelasi timp mirosul de mal . Potentiatorul de gust sugerat de Paul te poate ajuta in acest caz . |
Autor: | Vlad Pavlovici [ Mie Feb 05, 2014 3:23 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Folosirea aromelor nu e influentata de faptul ca boiliesurile urmeaza sa fie uscate. Intr-adevar, prin faptul se ca usuca, boiliesurile par sa se goleasca de aroma, dar e doar o impresie si tine si de aroma. Unele arome raman intense si in boiliesuri uscate. Altele dispar temporar, dar reapar in momentul in care boiliesurile sunt rehidratate. Deci nu puneti mai multa aroma in boiliesuri daca vreti sa le uscati. Puneti doza normala de care stiti ca aveti nevoie. Daca totusi constatati ca va trebuie mai multa aroma, o puteti adauga - daca e cazul - in momentul rehidratarii, caz in care va avea si o dispersie mai rapida in apa, pentru ca nu e blocata in boilies. Pe de alta parte, dupa cum s-a mai spus, la unele mixuri te poti dispensa complet de aroma, boiliesurile vor avea oricum o aroma proprie intensa datorita mixului. Unele extracte marine, cum e belachanul, sau unele condimente dau o aroma mai puternica decat multe arome sintetice. |
Autor: | Mircea Coman [ Mie Feb 05, 2014 8:48 pm ] |
Subiectul mesajului: | Re: Boilies deshidratate cu sau fara arome |
Merci pentru raspunsuri. Ma gandesc acum ca fiind interesat in general de capturile mari si foarte mari, voi incerca anul asta si varianta cu extractele naturale solide. |
Pagina 1 din 1 | Ora este UTC + 2 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |