Chestiunea cu localizarea pestelui, sa spunem pe o balta cum ar fi Merenye de la Unguri, mi se pare putin cu semnul intrebarii. Acolo, toata lumea cauta eventuale platouri, unde se fixeaza atropa si apoi se planteaza. Acolo zaresti N atrope...ceea ce ar insemna N puncte de localizare a pestelui ? Posibil, dar aceasta devine posibila doar prin faptul ca acolo pe platou i s-a oferit nada. Personal cred ca si daca i-ai fi oferit-o pe namol, cu o montura corespunzatoare, poti sa-l prinzi. Atunci se poate spune ca l-am localizat in alt punct x, avand un altfel de substrat ? Nu sunt un pescar, adept al plantatului, mai mult pescuiesc din lansare. Ca drept urmare, mi-am facut un pat de nada, in fata la 80 m si l+am adunat acolo. Din cand in cand am si plantat. Rezultat final: 25 de crapi din lansare si 15 din plantat.
Sigur, colegul din stanga, i-a macelarit, undeva mai in larg...vreo 90 de buc, dus cu barcuta. Unde avea atropa, de fapt nu prea ii tragea. In concluyie, acolo unde a avut platoul, marcat prin atropa, a prins, dar mai bine a prins in alte locuri (probabil tot platou, dar si namol) Concluzia mea a fost, ca a dat nada suficienta, buna si baietii au sosit....localizarea a tinut mai mult de faptul ca pestii au localizat nada...