Am publicat astazi o stire despre evaluarea facuta de revista Tackle Trade World (TTW) asupra pietei din Romania, evaluare aparuta in numarul din februarie 2015. Stirea e aici:
http://carponline.ro/stiri/ttw-despre-romania-88199.
E o lectura interesanta si confirma un lucru pe care l-am spus de mai multe ori pe CarpOnline (si cu care nu toata lumea era de acord), acela ca piata din Romania e una mica. TTW arata ca e foarte mica. Nu doar de 77 de ori mai mica decat Marea Britanie, dar de 33 de ori mai mica decat Cehia, care are o populatie pe jumatate cat Romania!
Cum s-a facut evaluarea? TTW a trimis chestionare diversilor agenti comerciali din Romania (am primit si eu unul, la care am raspuns) si probabil ca n-a facut decat sa centralize informatia. Nu stiu cum ar fi putut s-o verifice. Mie nu mi-a cerut niciun fel de dovezi pentru informatiile pe care le-am trimis.
Ca atare, inclin sa cred ca sunt unele greseli in evaluarea TTW, de la date gresite in mod clar (populatia Romaniei apare ca fiind cu doua milioane de locuitori mai mare decat in realitate) si pana unele la erori “de perceptie”, ca sa spun asa.
Dar asta conteaza mai putin. Asa ne vede TTW, probabil ca asa ne vad si altii prin ochii TTW si deocamdata nu avem la dispozitie alte evaluari mai bune.