CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Mie Mar 12, 2025 1:16 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Probleme de copyright
MesajScris: Mie Apr 01, 2015 7:58 am 
Neconectat

Cred ca nu au rostul niste discutii atat de aprinse pe acest subiect. Era foarte simplu daca i se dadea un msj privat lui Vlad in care sa il rugati sa posteze sursa si totul se rezolva fara 2 pagini scrise cam fara sens.

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2015 8:11 am 
Neconectat

Citat:
celor care se simt lezati

Albert, eu am facut publica opinia mea prin care am mentionat ca stilul tau deranjeaza (cel putin cand transmiti prima idee, primul raspuns). Asta nu inseamna ca ma simt lezat sau doar eu sunt cel care o simte...eu sunt doar unul care a facut public. Nici Ionut nu cred ca este doar al doilea.

Citat:
N-am facut decat sa reactionez la stilul si tonul acelor postari.

Poti face un review la primul post al tau de pe acest topic, post ce a survenit in urma unui raspuns dat de mine. Nu cred ca ai fost luat la 11 metri (ca doar nu esti Moti) ci cred ca ai vrut tu sa ne explici cu un aer de superioritate cum stau lucrurile.

Citat:
Asa ca, lucian_man si Ionut, va rog sa incercati sa combateti postarea nu tonul sau omul

Am combatut postul tau. Nu te-am combatut pe tine.
Imi mentin ideea ca daca cineva nu doreste sa i se "copieze munca" isi poate lua masuri. Asa cum o face si Vlad aici.
Am efectuat modificarea si am citat sursa din momentul in care Vlad a facut modificarile de regulament.

Fir intins si tie

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2015 8:43 am 
Neconectat

Citat:
Domnul meu(e bine asa? :lol: ) continui sa crezi ca ai habar despre ce vorbesti.

1) Cata vreme publici linkuri de pe youtube (care e plin de utilizatori ce incalca repetat si flagrant prevederile in vigoare), linkuri care, oricand, pot fi sterse (si chiar si sunt sterse deseori) pentru ca incalca legea dreptului de autor (total sau partial), sa te dai cu parerea despre cei care "fura de pe net" si sa explici, doct, ca nu "tot ce e pe net la liber e la liber", e ipocrizie. Mai simplu spus (poate, poate intelegi ceva din subiectul asta), sa postezi un clip de pe youtube despre care nu stii daca incalca sau nu legea dreptului de autor, inseamna sa faci exact ce i-ai reprosat lui Lucian ca nu se face (adica sa propagi, chiar si involuntar, furtul intelectual). Sau, daca tot o faci, macar fa-o in tacere fara sa semnalizezi!

2) Pe celalat site n-ai fost banat "din cauza unor probleme de copyright", ci doar pentru ca ai incalcat regulamentul forumului (ai jignit un partener al forumului). Nu ca ai fi fost singurul si primul care o facuse, dar asta-i alta poveste. La fel cum e alta poveste ca eu am fost singurul care, in acel caz, am protestat public, pe site, pentru banarea ta din motive de aplicare discretionara a regulamentului.

3) Discutiile despre economie te depasesc complet, deci orice referire la domeniul respectiv te descalifica si mai mult (nu fac, conform celor afirmate de tine, decat sa combat ideea, nu userul, nu-i asa?)

Citat:
Nu ma justific sau scuz doar vreau sa fie clar ca atac sau cert userul..doar scriu parerea mea referitor la diverse subiecte

Exemple:

"Habar n-ai despre ce vorbesti", "esti rudimentar", "haiducii lui peste" etc. Pareri la obiect! :)

La subiect

Personal consider ca deja s-a depasit o alta limita cu legislatia in domeniul drepturilor de autor, cata vreme, de exemplu, daca filmezi o petrecere in care dansezi pe niste melodii si faci filmarea publica, poti, conform legislatiei copyrightului, sa fii tras la raspundere ca n-ai achizitionat dreptul de transmitere ale acelor melodii. Si, iarasi, consider ca, daca vrei sa impidici copierea neautorizata a unui continut o poti face fara probleme. Carponline e cel mai bun exemplu.

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2015 2:31 pm 
Neconectat

Ionut-Paul scrie:
Cata vreme publici linkuri de pe youtube (care e plin de utilizatori ce incalca repetat si flagrant prevederile in vigoare),

Hai sa clarificam treaba asta: pe youtube exista clipuri si clipuri. In momentul in care se incalca drepturile de autor acele clipuri sunt sterse. Atata timp cat exista acolo acele clipuri sunt ok.
De exemplu; gigi de la braila nu da doi bani daca ii sunt piratate clipurile(ba chiar se bucura ca deh lumea-l stie :) ) pe cand metallica le da jos cu spor si drag.
Mai e ceva: sunt canale oficiale ale artistilor, caselor de discuri sau ale studiourilr de film care urca diverse acolo. Nu stau sa-ti explic ce inseamna fiecare click sau view dat pe un clip de pe youtube, te las pe tine sa descoperi cum sta treaba. Ca sa fii in legalitate e ideal sa sharuiesti clipuri de pe canalele oficiale.
Ce-am scris mai sus e pentru a nu induce oamenii in eroare, poate sunt unii care chair cred ce scrii tu acolo.
Ionut-Paul scrie:
Mai simplu spus (poate, poate intelegi ceva din subiectul asta), sa postezi un clip de pe youtube despre care nu stii daca incalca sau nu legea dreptului de autor, inseamna sa faci exact ce i-ai reprosat lui Lucian ca nu se face (adica sa propagi, chiar si involuntar, furtul intelectual).

Mai simplu: daca as posta acele clipuri ca fiind ale mele da, as fi cum spui tu. Nu e cazul lui Lucian dar se practica.
Doar ca nu fac asa ceva. Ba chiar la fiecare postare dau informatii despre cine a creat continutul acelui clip ca doar despre asta vorbim.

Ionut-Paul scrie:
Pe celalat site n-ai fost banat "din cauza unor probleme de copyright", ci doar pentru ca ai incalcat regulamentul forumului (ai jignit un partener al forumului). Nu ca ai fi fost singurul si primul care o facuse, dar asta-i alta poveste. La fel cum e alta poveste ca eu am fost singurul care, in acel caz, am protestat public, pe site, pentru banarea ta din motive de aplicare discretionara a regulamentului.

Ei asta-i buna. Stii tu de cate ori am avut eu discutii si ban-uri acolo. Nu prea ai cum ;) Nu-si are rost discutia asta aici dar de fiecare data cand am luat la bani marunti deciziile lor mi-a fost ridicat ban-ul si s-au luat si anumite masuri. Asta ca sa nu creada cineva c-am meritat vreun ban pe vreun forum pe care activez. :)

Ionut-Paul scrie:
Discutiile despre economie te depasesc complet, deci orice referire la domeniul respectiv te descalifica si mai mult (nu fac, conform celor afirmate de tine, decat sa combat ideea, nu userul, nu-i asa?)

Si p-asta o stii tu sigur :) Adevarul e ca, pe langa postarea de clipuri de pe iutub si luat banuri pe forumuri, ma avant in discutii economice peste tot, cum prind ocazia :lol:
Ionut-Paul scrie:
Exemple:
"Habar n-ai despre ce vorbesti", "esti rudimentar",

Dap. Parerea mea despre competenele cuiva vis-a-vis de un subiect.
Ionut-Paul scrie:
"haiducii lui peste"

La fel, parerea mea despre de atitudinea unora referitor la anumite subiecte :)
Ionut-Paul scrie:
Pareri la obiect! :)

Evident, n-am cum altfel :)

Ionut-Paul scrie:
Si, iarasi, consider ca, daca vrei sa impidici copierea neautorizata a unui continut o poti face fara probleme. Carponline e cel mai bun exemplu.

Ntz. Nu e chiar asa usor. Chiar codul paginii carponline se face pe niste banuti pe care multi nu-i au sau nu vor sa-i investeasca. Ok, alegerea lor dar asta nu inseamna ca imediat asta e o invitatie la furt.

Sus

MesajScris: Mie Apr 01, 2015 2:35 pm 
Neconectat

lucian_man scrie:
ci cred ca ai vrut tu sa ne explici cu un aer de superioritate cum stau lucrurile.

Acelasi lucru l-as putea spune si eu despre postarea ta dar tocmai asta incercam sa explic: nu vreau sa ne duelam in...perceptii. Tie ti s-a parut, mie mi s-a parut..discutii inutile. Ma bucur ca, pan' la urma, dialogul nostru a adus ceva informatie utila pe aici. Chair daca mai mult despre copyright si mai putin despre sonare :)
lucian_man scrie:
Fir intins si tie

Sa fie.

Sus

MesajScris: Lun Mai 18, 2015 12:16 am 
Neconectat

Ionut-Paul scrie:

1) Cata vreme publici linkuri de pe youtube (care e plin de utilizatori ce incalca repetat si flagrant prevederile in vigoare), linkuri care, oricand, pot fi sterse (si chiar si sunt sterse deseori) pentru ca incalca legea dreptului de autor (total sau partial), sa te dai cu parerea despre cei care "fura de pe net" si sa explici, doct, ca nu "tot ce e pe net la liber e la liber", e ipocrizie. Mai simplu spus (poate, poate intelegi ceva din subiectul asta), sa postezi un clip de pe youtube despre care nu stii daca incalca sau nu legea dreptului de autor, inseamna sa faci exact ce i-ai reprosat lui Lucian ca nu se face (adica sa propagi, chiar si involuntar, furtul intelectual). Sau, daca tot o faci, macar fa-o in tacere fara sa semnalizezi!

Legat strict de filmuletele de pe Youtube, nu-i o problema in a le posta pe diferite site-uri, intru-cat exact acesta e cheia succesului ptr. Youtube. Filmuletele, cu tot cu drepturi de autor sunt preluate de ei in momentul in care le gazduiesti pe serverele lor iar ulterior, publicarea pe alte sit-uri se face sub forma link-urilor proprii, nu sub forma unui continut video simplu...chestie incercata de multi prin diferite programe de piratare a continutului media. Pe de alta parte, legat de articolele scrise si fotografie, trebuie facuta diferenta intre scopurile in care se folosesc acestea. In mod normal, si intro lume civilizata, drepturile de autor sunt respectate indiferent ca vrei sa ajuti, sa dai un sfat, citand din lucrarea cuiva, ori indiferent ca vrei sa promovezi un lucru folosindu-te de imagini sau texte create de altii. Scopurile sunt diferite, unul fiind simplu, personal, altul fiind comercial, in scop publicitar. La noi nu prea se respecta nimic si dovezi se gasesc oricand peste tot ... romanul considera ca ce e pe net e public si daca e public automat e si gratis. Nimic mai fals, tocmai prin prisma faptului ca publicarea unui text, a unei lucrari, a unei opere, are ca unic scop pe cel al autorului. Nu postezi o poza ca sa aiba X-ulescu ce sa-si puna pe fundal la pagina personala ! Scopul in care fiecare autor isi prezinta opera e unic iar cine are chef sa o imprumute (opera) e normal sa ceara acordul autorului. Strainii sunt ceva mai corecti legat de treburile astea...m-i s-a intaplat ca pe facebook sa am cererei de preluare de imagini de la niste baieti din Rusia, Croatia, Italia,Spania si Franta. Cu toate ca nu fac opere de arta si n-as fi bagat de seama in veci ca ar fi putut sa-mi copieze vreo poza, uite ca pe ei ceva i-a indemnat sa-mi ceara voie ... ceva legat de bun simt, de moralitatea actiunii, de legea lor, cine stie , cert e ca ai nostrii (majoritatea, nu toti) nu fac treaba asta !

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2