Salut.
Eu personal nu am dat fix pe movile, dar cunosc persoane care au incercat (si primavara si vara) si nu au avut nici macar o prezentare (cred ca si Vlad a scris despre asta in primele articole despre Varlaam). Desi pestele mai sare uneori pe zona movilelor, nu cred ca se hraneste acolo absolut deloc. Un exemplu personal relevant - in Mai 2017 pescuiam pe A2 si m-am imprietenit cu pescarii de pe A8 care erau din Brasov. Ei pescuisera sus pe movile aprox 48h (daca nu mai mult), fara prezentare. Dupa ce i-am ajutat cu sonarul meu si au plantat in spatele si in stanga movilelor au luat in aproximativ 14h un cten, o salonta de 14kg si au mai scapat un cten (daca imi amintesc gresit si vad baietii postarea ma vor corecta ei). Daca vrei sa incerci apa mica, mai degraba uita-te in zona recomandata de Lucian sau la coltul cu A9.
Zona din fata movilelor este o zona de interes dintre multele de acest gen. Acum a mers mult mai bine in fata movilelor, dar trebuie precizat ca in cazul meu s-a "stricat" putin vremea si a inceput un vant consistent dinspre A9 spre A6 in ziua ce a precedat crapul de 22.3 din iulie. De luni dimineata pana joi seara la 5 nu vazusem nicio prezentare. Luni dimineata prinsesem un crap de 11-12kg tot pe locul din fata movilelor si apoi un cten. Dupa crapul de joi, pana duminica la final, in fata movilelor am mai luat doar 1 cten si 1 caras.
Eu am pescuit 2 zile din 7 chiar cu 3 din 4 lansete plasate stanga-spate-fata movilelor, dar cred ca asta a fost o greseala, in general 2 lansete din 4 - una in fata si una in spate, sau lateral + fata, sau lateral + spate cred ca e absolut suficient pentru a avea traseele principale acoperite. Depinde foarte mult si de directia vantului, temperatura apei pentru ca in spatele movilelor ai si adancimi putin mai mici (2.5m), in timp ce lateral si in fara ai numai 3m+.
Ref nada - eu am folosit intr-o saptamana intreaga 12-13kg boiles si aprox 9kg de seminte, deci cred ca esti acoperit. Eu in mod normal pun un saculet/punga solubila de dimensiune medie la carlig si apoi aprox 1-2 lopeti de nada (folosesc Ridge Monkey ca sa-ti dai seama de marimea ei). Strategia mea este sa plantez 1 data la 24h (am incercat si de 2 ori pe zi dar deocamdata nu i-am vazut rezultatele decat la altii). Ma refer aici in cazul in care nu am absolut nicio prezentare.
Iti doresc sa traga asa bine sa nu fii acoperit de nada
dar in mod normal este absolut suficient.
A8 este standul care mi-a dat primii crapi de balastiera in iulie 2015 pe o caldura infernala si intr-un moment in care lacul nu oferise nimic de aproape 2 saptamani (cred ca prin topicul Partide 2015 am o povestire mai pe larg de atunci), este cu siguranta un stand capricios dar bun