fundal-3.jpg
 • Boilie Beak Point

  Boilie Beak Point mai mult

  Conform statisticilor de vanzari, carligele de tip "wide gape" sunt printre cele mai populare in randul pescarilor de crap. Vlad Pavlovici prezinta avantajele lor si discuta modelul pe care il foloseste - Boilie Beak Point.

 • Montura culisanta

  Montura culisanta mai mult

  Montura culisanta este un tip de montura care se poate folosi atat in pescuitul lansat, dar mai ales la plantat. Vlad Pavlovici prezinta avantajele monturii culisante intr-un film realizat pe Sectorul B de la Varlaam.

 • Analiza unei monturi: Withy Pool

  Analiza unei monturi: Withy Pool mai mult

  Montura Withy Pool este una dintre cele mai eficiente monturi de pop-up. Complicata la prima vedere, se leaga de fapt foarte usor si poate fi o solutie cand alte monturi nu mai dau rezultate. 

 • Analiza unei monturi: Blow-Back

  Analiza unei monturi: Blow-Back mai mult

  Montura blow-back este o montura simpla, practica si eficienta. E o montura usor de realizat cu o gama larga de carlige si fire si care foloseste un numar minim de accesorii. Vlad Pavlovici face o analiza detaliata a monturii pentru cei care sunt interesati s-o incerce.

 • Montura combi

  Montura combi mai mult

  Daca in trecut montura combi se rezuma la combinatia dintre un fir textil suplu si un monofilament rigid, in prezent exista mai multe moduri de a realiza monturi combi, unele dintre ele ingenioase.

 • Plumbi pentru plantat

  Plumbi pentru plantat mai mult

  In pescuitul plantat plumbul poate fi mai important decat pare. Vlad Pavlovici explica in ce fel trebuie ales plumbul si care este greutatea optima in functie de substrat, conditii meteo sau tipul monturii.

 • Carlige Long Shank

  Carlige Long Shank mai mult

  Printre cele mai populare monturi pentru carlige Long Shank sunt montura D legata cu un monofilament rigid si montura Blow-Back legata cu un fir textil simplu sau combi. Vlad Pavlovici explica avantajele fiecareia.

 • Montura cu elastic

  Montura cu elastic mai mult

  Montura cu elastic poate fi o solutie pentru situatia in care pestele se hraneste foarte incet - de exemplu pe apa rece. Elasticul din montura contribuie la mecanica de intepare. O idee ingenioasa si usor de pus in practica.

 • Carlige Continental

  Carlige Continental mai mult

  Carligele cunoscute sub numele de Continental sunt preferate de multi pescari datorita rezistentei deosebite in conditii grele. Vlad Pavlovici trece in revista cateva dintre cele mai eficiente monturi pentru ele.