Trofeu pe lacul ascuns

Data: 24 iulie 2014 2 comentarii

Lucian_Radulescu_1

Lucian Radulescu, un cunoscut pescar din Suceava, a reusit sa prinda un crap de proportii impresionante - 20,1kg - pe un mic lac necunoscut, invadat de bradis. Iata povestea capturii, in relatarea lui Lucian: "Am fost dintotdeauna atras de lacuri salbatice, misterioase, lacuri pe langa care multi pescari trec fara a le acorda importanta. E adevarat, ca in majoritatea cazurilor, lacurile acestea nu ascund exemplarele de crap la care visez eu, dar am mai avut si surprize. Cea mai frumoasa surpriza a venit de pe un lac de numai un hectar, de care m-am simtit atras ca un magnet din prima clipa in care l-am vazut. Aspectul tipic englezesc, apa curata ca lacrima, vegetatia care acopera aproape toata suprafata apei, copacii batrani care strajuiesc  malurile precum si povestile cu monstri ale putinilor pescari la pluta, care se chinuiau sa pacaleasca cate un clean sau un caras mai rasarit, m-au convins ca trebuie sa-mi incerc sansele pe aceasta apa.

Problema majora in abordarea partidei de pescuit consta in alegerea locului de pescuit, avand in vedere bradisul care ajungea pana la suprafata, bradis prin care se intrezarea ici colo cate un loc liber in care, teoretic, se putea plasa cate o montura. Am decis sa risc pescuind  in mijlocul vegetatiei, cu toate ca nu aveam nici o garantie ca se poate scoate pestele de acolo. Am nadit cateva ochiuri libere din vegetatie cu boiliesuri de productie proprie, pelete si cativa bulgari de groundbait (in care am incorporat spartura de porumb, bucati de boilies si pelete). La carlig, am ales sa folosesc boiliesuri critic echilibrate. Un aspect foarte important a fost folosirea saculetilor solubili pe toata lungimea forfacului, pentru avea siguranta ca nu se va ingropa in iarba.

Lucian_Radulescu_2

Din spusele pescarilor, in lac ar fi trebuit sa se afle in jur de opt, noua crapi de dimensiuni considerabile, care se aratau din cand in cand la suprafata in zilele insorite de primavara sau toamna. Cu toate ca de multe ori am urmat piste false in cautarea crapilor capitali, in astfel de lacuri, de data aceasta am avut noroc. Seara, la doar opt ore de la inceputul partidei, am avut o trasatura violenta. Drilul a fost o experienta deosebita. De multe ori, pestele se incalcea in bradis si aveam impresia ca nu mai am nimic in carlig, in afara de iarba, ca mai apoi sa ia fir intr-un ritm alert. A intrat in mincioc cu tot cu iarba, asa ca nu am luat  in seama greutatea considerabila atunci cand l-am ridicat din apa. Pe salteaua de primire, insa mi-am dat seama ca prinsesem un superb exemplar de crap salbatic, care nu semana cu niciuna dintre capturile obisnuite de pe carpodromuri. Cantarul s-a oprit la 20,1kg. Acum astept cu nerabdare viitoarea partida pe acest lac desprins parca din povestile pescaresti."

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Ovidiu

4 septembrie 2017

Felicitari si fire zbuciumate.

valter

24 iulie 2014

In primul rand il felicit pe Lucian pentru captura.Mirarea mea e legata in primul rand de faptul ca pe o balta salbatica inca mai exista asemenea trofee ...

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma