Shimano Bull's Eye 9120

Data: 04 noiembrie 2018 2 comentarii

Shimano_Bulls_Eye_9120_1

Colectia mulinetelor de tip long cast, pentru aruncari la mare distanta, produse de Shimano s-a imbogatit in acest an cu un nou model fabricat in Japonia: Bull's Eye 9120. Este o mulineta JDM (pentru piata interna japoneza) care n-a fost niciodata accesibila pe piata europeana pana in 2018, cand a fost prezentata la targul de crap de la Zwolle, la inceputul lunii februarie, dupa care a inceput sa fie comercializata in diverse tari. De curand, este disponibila si in Romania. Bull's Eye este un model fabricat de multi ani, in diverse versiuni, si este pozitionat pe segmentul premium de pret, in clasa mulinetelor celor mai scumpe. 

Pentru pescarii europeni de crap, Bull's Eye reprezinta un model oarecum neobisnuit, incepand de la gama de culori stridente pe care o foloseste mulineta, radical diferita de stilul din ce in ce mai minimalist practicat de mulinetele de crap. Daca tendinta actuala a mulinetelor de crap este dominata de modele cu aspect negru-mat si grafica discreta, Bull's Eye 9120 iti ia ochii cu o combinatie frapanta de albastru si auriu. Dincolo de elementele grafice, diferentele cele mai interesante fata de modelele europene sunt la nivel de specificatii. Bull's Eye 9120 este o mulineta de surfcasting care, la fel ca si Fliegen, alt model Shimano JDM, nu este echipata cu sistemul de oscilatie super-lenta pe care il cunoastem foarte bine de la modelele europene. Shimano nu pare sa foloseasca acest sistem la mulinetele de top de pe piata japoneza. De asemenea, ca si la Fliegen, mulineta nu este prevazuta cu frana ultra-rapida pe care o vedem la mulinetele europene de crap produse de Shimano. Nici cu tambur de rezerva. Nici macar cu clips pe tambur. In schimb, ca si la vechiul Aero Technium XT (primul model de Aero Technium), raportul de recuperare este scazut - 3,5:1. Mulineta recupereaza 84cm la un tur de manivela. Alte specificatii: corp si angrenaj Hagane, rotor din material compozit CI4+, sistem X-SHIP, rulmenti 5+1 (S/ARB), capacitate tambur: 0,52mm/240m. De notat ca indicativul 9120 din denumirea mulinetei arata capacitatea tamburului si corespunde cu indicativul 14000 de la modelele europene. 

Shimano_Bulls_Eye_9120_2

Pretul de vanzare (in acest moment) al mulinetei este de aproape 400 de euro, ceea ce o plaseaza deocamdata la un nivel mult mai ridicat decat modelele Power Aero, care se bucura de o mare popularitate din actuala gama Shimano. In mod evident, Bull's Eye 912 se adreseaza unui public restrans, care cauta o mulineta cu angrenaje foarte solide (pe pietele asiatice, Bull's Eye 9120 este prezentata ca fiind una dintre cele mai robuste mulinete de surfcasting produse de Shimano), un raport de recuperare scazut si, nu in ultimul rand, un aspect iesit din comun. Bull's Eye 9120 este un model care indeplineste aceste criterii. Majoritatea clientilor Shimano de pe segmentul premium se vor indrepta probabil spre modelele Power Aero, care ofera foarte mult la un pret sensibil mai mic, dar cine vrea o mulineta "exclusivista", made in Japan, are la dispozitie Bull's Eye 9120. Indiscutabil, posesorul unui set de Bull's Eye nu va trece neobservat.  

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

HENRICH

13 noiembrie 2018

V-a salut,eventual cand faceti o recenzie,c-a sa vedem si noi ce are in interior?

Aurel Vilau

4 noiembrie 2018

Shimano Super Aero Fliegen SD are quick drag(Hi-Speed Drag) pt ca presupun ca cu ea o comparati.Shimano super aero Fliegen are super slow oscillation 10, echivalentul super slow-ului dupa aero technium.Ca si specificatii este mai jos ca precedentul model Bull`s Eye, in rest e Made in Japan

Claumar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish