Record la Sanpaul

Data: 16 august 2014 0 comentarii

Record_la_Sanpaul_1

Deschis in 2013, lacul de crap de la Sanpaul, in judetul Harghita, a devenit in scurt timp o destinatie interesanta pentru pescari din toata tara. Ca profil, Sanpaul este un lac de 17 hectare, cu substrat malos, are zone intinse cu adancimi constante sub 2m, dar si un canal transversal cu adancimi de peste 3m, fiind la origine un lac tipic pentru productie piscicola, care a fost transformat intr-un lac cu crap mare pentru pescuitul in sistem catch & release. Face parte dintr-un ansamblu de lacuri, cele mai multe fiind dedicate productiei piscicole. Peisajul e spectaculos, datorita dealurilor dealuri inalte, care ofera perspective ample, si cortinelor de stuf, care invelesc o buna parte a lacului. Densitatea de crap e ridicata, cu o medie de 8-9kg si trofee care depasesc 15kg. 

Intr-o partida recenta, o echipa de pescari din Targu-Mures, formata din Bogdan si Sergiu Morar, a stabilit un nou record al lacului cu un crap comun de 18,3kg. Partida a durat 72 de ore si s-a desfasurat pe o vreme foarte calda. Bogdan si Sergiu au pescuit cu boiliesuri deshidratate de 20mm, evitand sa foloseasca seminte, ca sa nu atraga carasul si platica pe zona nadita. Pestele a raspuns prompt, in special noaptea. Trofeul de 18,3 kg a fost prins in a doua noapte a partidei, la doua boiliesuri Select Baits Meat & Fish de 20mm, bine impregnate intr-un dip Meat & Fish, pentru mai multa atractie.

Record_la_Sanpaul_2

Din informatiile furnizate de administratorul lacului, Sanpaul contine si crapi mai mari, care pot atinge sau depasi pragul de 20kg, dar cel mai mare crap inregistrat pana acum la pescuitul sportiv si documentat cu fotografii este exemplarul de 18,3kg prins de Bogdan Morar.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma