Proiectul Polcesti

Data: 20 octombrie 2018 0 comentarii

Proiectul_Polcesti_1

Intr-o noua partida de testare a lacului Polcesti, Vlad Pavlovici a prins o "oglinda" de 23kg, unul dintre cele mai spectaculoase trofee din colectia lacului. Partida a durat patru zile si a fost filmata pentru emisiunea Catch & Release. Testele vor continua la Polcesti in restul sezonului 2018 cu un grup restrans de pescari, pentru a face un inventar al crapilor mari, urmand ca deschiderea oficiala a lacului sa aiba loc la inceputul sezonului 2019. 

Pe baza capturilor inregistrate de pescari in sezonul actual, lacul are mai multe exemplare de peste 20kg. Testele lui Vlad Pavlovici au produs patru crapi de peste 20kg diferiti, iar unul dintre ei a fost prins de doua ori la interval de o saptamana. Cele mai mari exemplare cunoscute pot depasi 25kg si e foarte posibil sa existe crapi mari care nu au fost inca prinsi. De asemenea, lacul are o populatie consistenta de crapi intre 15kg si 20kg. Exemplarele de 15-16kg se prind frecvent. Exista si crapi sub 10kg, inclusiv ciortani, dar nu in numar mare. In ansamblu, tinand cont de rezultatele de pana acum, lacul pare sa aiba o densitate medie de crap si ofera sanse reale de a prinde trofee de peste 20kg in orice partida.

Proiectul_Polcesti_2

Pana la deschiderea programata pentru inceputului sezonului 2019, administratia lacului urmeaza sa stabileasca toate detaliile de interes pentru public: de la delimitarea standurilor pana la regulament, facilitati si preturi. Tinand cont de profilul actual al lacului, directia de dezvoltare prognozata este cea a unui pescuit axat pe trofee, nu pe frecventa. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma