Noutati Sufix 2019

Data: 02 martie 2019 0 comentarii

Pe piata din Romania, gama de fire monofilament produse de firma Sufix - care face parte din concernul Rapala - va include in sezonul 2019 o serie de noutati care pot fi de interes pentru pescarii de crap. Sufix Advance, considerat cel mai performant fir monofilament produs de Sufix, va fi disponibil in doua culori noi: verde (lo-vis green) si alb-transparent (clear). Advance a fost lansat cu doi ani in urma, a primit premiul "Best New Mono Line" (cel mai bun monofilament nou aparut) la Efttex 2017 si a inceput sa fie comercializat din 2018. Ca pret si specificatii, este un produs incadrat in clasa premium. Firul este realizat dintr-o combinatie de molecule HMPE cu nylon. Initial, Advance a fost importat in Romania in versiunea galben fluo (hi vis yellow). Pe baza rezultatelor comerciale obtinute in 2018 si a feedback-ului primit de la clienti, distribuitorul exclusiv Sufix in Romania - Normark Sport - a decis sa includa in oferta si celelalte versiuni disponibile, atat pe role mari (de la 0,18mm la 0,40mm), cat si pe role de 300m (de la 0,16mm la 0,25mm).

Noutati_Sufix_2

Alta noutate este relansarea unui fir celebru pentru rezistenta la nod si la abraziune: Sufix Synergy. Este un fir robust, cu elasticitate redusa, conceput pentru pescuitul marin in zone accidentate si prezentat de producator ca o alternativa la Tritanium. Pescarii de crap din generatiile vechi cunosc firul de cel putin 15 ani. La jumatatea anilor 2000, Synergy se numara printre monofilamentele cele mai apreciate. Dupa 2008, cand Rapala a cumparat Sufix, Synergy a iesit un timp din productie. Cativa ani mai tarziu, a aparut o versiune numita Synergy Carp, cu specificatii adaptate pentru pescuitul la crap. Tinand cont ca, in tarile cu un pescuit la crap dezvoltat, cum e Anglia, lacurile de crap nu permit folosirea unor monofilamente foarte subtiri, Synergy Carp era fabricat pe diametre de la 0,24mm la 0,37mm. Ca pret, era mai scump decat Synergy. Acum, varianta clasica de Synergy este din nou disponibila, pe role mari, de 1/4lb, de culoare verde, cu diametre de la 0,20mm la 0,45mm.

Noutati_Sufix_1

Adeptii pescuitului la crap cu fire galben-fluo pot lua in calcul si Sufix Key Lime IGFA, un fir preluat din pescuitul marin. Notiunea de "fir IGFA" indica faptul ca rezistenta la nod a firului este mai mica sau cel mult egala cu valoarea notata pe eticheta. IGFA (International Game Fishing Association) este una dintre cele mai vechi organizatii de pescuit din lume, cu un rol in omologarea recordurilor mondiale pentru pescuitul unui mare numar de specii, atat de apa dulce, cat si de apa sarata. In metodologia validarii recordurilor, IGFA stabileste clase de fire, cu rezistente de la 2lb la 130lb (1-60kg). Ca un record sa fie acceptat de IGFA pentru o clasa de fire, rezistenta firului folosit la prinderea pestelui trebuie sa fie mai mica decat rezistenta clasei. IGFA nu recomanda fire, dar testeaza orice fir in vederea omologarii unui record. Firmele producatoare de fire folosesc termenul de "fir IGFA" pentru a indica faptul ca firul respecta prevederile IGFA in cazul procedurilor pentru inregistrarea unui record mondial. Pentru pescarii de crap, ideea de retinut este ca, la un fir IGFA, rezistenta reala a firului corespunde cu rezistenta declarata intr-un mod mai riguros decat la alte fire. Monofilamentul Sufix Key Lime IGFA este disponibil pe role de 600m, cu diametre de la 0,27mm la 0,42mm.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma