Noutati de la Horgesti

Data: 28 iunie 2018 2 comentarii

Noutati_de_la_Horgesti_1

La jumatatea sezonului 2018, lacul Horgesti, ​unul dintre cele mai importante lacuri de crap din tara, anunta cateva noutati de interes pentru pescarii de crap. Lacul a fost populat cu cateva zeci de exemplare intre 9kg si 14kg, aduse de la ferma piscicola Motoseni, aflata in proprietatea aceleiasi firme care detine si lacul de la Horgesti. Popularea urmareste sa creasca densitatea de crapi mari, care sunt tinta principala a celor care vin la Horgesti pentru pescuitul in sistem catch & release. Pana la sfarsitul anului, administratia are in vedere inca o populare de dimensiuni similare.​
​Alta noutate este constructia de cabane din lemn pentru pescari, pe ambele maluri ale lacului. Cabanele au dimensiunea de 4/3m, plus o terasa, sunt racordate la curent si nu sunt echipate cu mobilier. Pescarii care sunt interesati sa le inchirieze trebuie sa-si aduca paturi si saci de dormit proprii. De asemenea, pe ambele maluri, administratia a plantat zeci de arbori, in ideea de a da un aspect cat mai natural lacului si de a asigura umbra in sezonul cald.

Noutati_de_la_Horgesti_2

Pentru pescarii de crap din Moldova, Horgesti constituie principalul lac de trofee. Exemplarele cele mai mari prinse in ultimul an au cantarit 17-18kg. Capturile "de doua cifre" sunt frecvente. Lacul are o infrastructura bine pusa la punct, cu un drum de acces practicabil pe orice vreme. Pentru siguranta pescarilor  - si, nu in ultimul rand, a pestelui - lacul este complet ingradit.   

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Catalin Chelaru

12 iulie 2018

Super!Felicitari Marius pentru initiativa!Abia astept sa vin pe Horgesti,sa-mi depasesc PB-ul!

Matei

29 iunie 2018

Super tari pozele, zici ca sunt vintage, daca nu era salteaua de primire chiar erau senzationale.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma