Nou record la Varlaam: 32kg

Data: 22 aprilie 2019 2 comentarii

Record_Varlaam_1

Sectorul A de la Varlaam a inregistrat astazi prima captura de peste 30kg din istoria lacului. Mircea Faur, un pescar cu mare experienta pe Varlaam, a reusit sa prinda un trofeu de 32kg, cu care a stabilit un nou record personal si un nou record al lacului. Vechiul record fusese inregistrat de acelasi peste in iunie 2018, la o greutate de 29kg. Administratia lacului estima la inceputul acestui sezon ca este posibil ca pestele sa depaseasca pragul de 30kg, daca va fi prins in aprilie sau mai, inainte de perioada de depunere, ceea ce s-a si intamplat. Pestele, botezat Haplea, este unul dintre cei mai cautati crapi din Sectorul A, datorita dimensiunilor exceptionale, si se prindea frecvent cu ani in urma, de unde si numele amuzant pe care le primit. A fost primul crap de peste 25kg al lacului, in 2014, si multi pescari si-au stabilit un nou record personal cu ajutorul lui. Treptat, insa, pe masura ce lacul a fost supus unei presiuni din ce in ce mai mari din partea pescarilor, pestele a inceput sa se prinda mai rar. 
Partida lui Mircea Faur a avut o desfasurare spectaculoasa, cu cinci crapi de peste 20kg, unul de 25kg si unul de 32kg, alaturi de multi altii intre 15kg si 19kg. Odata cu incalzirea vremii, pestele a inceput sa se prinda pe langa maluri, la apa mica, sub 1,5m. Excelent cunoscator al lacului, Mircea a gasit locurile fierbinti si a pescuit cu farfurii de nada, monturi culisante si momeli foarte mici, nadind extrem de putin. Toate capturile mari au fost cantarite cu martori, iar sedinta foto a trofeului de 32kg a fost filmata. Boiliesurile folosite de Mircea Faur au fost Select Baits Meat & Fish.

Record_Varlaam_2

Sectorul A de la Varlaam este o balastiera cu o densitate redusa de crap, dar cu multe trofee de peste 20kg, care au crescut pe baza resurselor de hrana naturale ale lacului si calitatii apei. Lacul avea la sfarsitul anului trecut trei exemplare de 27-29kg, care puteau depasi 30kg in acest sezon. Este posibil ca, pana la sfarsitul anului, cel putin inca un exemplar (alaturi de Haplea) sa atinga pragul de 30kg. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

Bogdan Badescu

25 aprilie 2019

Felicitari! Si pescarului si administratorilor!

Mario Silaghi

24 aprilie 2019

Foarte harnic! Bravo Mircea! Bravo toti cei care sunteti in "backstage-ul" intregului "Lac Varlaam"!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma