Crapi mari la Corbu

Data: 11 mai 2014 1 comentariu

Crapi_mari_la_Corbu_1

Cunoscut mai ales ca pista pentru concursuri nationale si internationale de pescuit la crap, lacul Corbu este in acelasi timp o destinatie interesanta pentru pescarii de crap mare, fiind unul dintre foarte putinele lacuri din Romania cu crapi de peste 25kg. Avand o suprafata de 430 de hectare si un fond piscicol care includea si exemplare de crap importante, lacul a fost populat suplimentar la sfarsitul lui 2013 cu peste o suta de crapi mergand pana la aproape 30kg.

Intr-o scurta partida de acomodare cu lacul, Vlad Pavlovici a prins mai multe exemplare intre 15kg si 18kg. Principala problema a fost tinerea la distanta a pestelui de talie mica si medie, Corbu avand fiind un carpodrom cu o densitate extrem de ridicata de crap sub 10kg. Problema s-a rezolvat in buna masura nadind numai cu boiliesuri fierte si uscate de 24mm si avand exact aceleasi boiliesuri si la carlig. Orice nade sau momeli de atractie - boiliesuri solubile, pasturi, pelete, pop-up-uri - au fost excluse. Trasaturile de peste mic s-au rarit considerabil si intalnirea cu crapii de la 15kg in sus s-a facut mai usor.

Crapi_mari_la_Corbu_2

Partida e doar un exemplu ca lacul de la Corbu poate fi abordat ca destinatie de crap mare, ocolind populatia de peste mic si pescuind selectiv numai dupa capturi. Partida a fost filmata pentru emisiunea Catch & Release.  

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

Cristi

11 mai 2014

Superb articol. Surprinzator pentru mine e faptul ca pe un carpodrom ca si Corbu se prind astfel de exemplare mari. Cand va fi difuzata emisiunea?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma