Capturi pe sectorul B

Data: 29 aprilie 2017 0 comentarii

Capturi_pe_sectorul_B_1

Incepand din 2017, sectorul B de la Varlaam a devenit un lac de crap mare in adevaratul sens al cuvantului, cu sute de exemplare de doua cifre si zeci de trofee de 15-20kg. In aprilie, lacul a produs trei capturi de peste 20kg, iar capturile de 15-16kg au ajuns sa fie considerate normale pentru orice partida. Este o schimbare radicala fata de profilul pe care sectorul B il avea in 2014, cand a fost deschis la pescuit. Initial, era un lac dificil, greu de abordat, acoperit in mare parte de bradis si cu un numar redus de crapi. In 2015, lacul a fost populat cu ten de dimensiuni mici, care a curatat bradisul in cateva luni, si cu aproximativ 500kg de crap de 2-4kg. Beneficiind de conditii de crestere optime, cu apa de calitate si hrana naturala din abundenta, crapii introdusi in 2014 au avut un ritm de crestere exploziv - doi ani si jumatate mai tarziu, aproape toti au depasit 10kg, iar cei mai mari dintre ei au atins greutati de 17-18kg.

In aceste conditii, sectorul B a devenit un lac relativ usor in comparatie cu alte balastiere, cu o frecventa ridicata a trasaturilor daca e pescuit corect. Lacul Varlaam a devenit cunoscut datorita sectorului A, care ofera crapi foarte mari, dar e celebru prin dificultate. Sectorul B s-a dezvoltat ca un lac diametral opus in multe privinte si se adreseaza celor care apreciaza pescuitul pe balastiere si vor sa prinda crapi mari, dar nu vor sa confrunte cu un lac de dificultatea sectorului A. Daca sectorul A este recomandat mai ales pentru partide lungi si pescuit plantat, sectorul B da rezultate si in partide scurte sau la pescuitul lansat.

Capturi_pe_sectorul_B_2

La nivel de amenajari, sectorul B e in curs de definitivare. Dupa incheierea lucrarilor de extractie a balastului, suprafata lacului a ajuns la 25ha. Se poate pescui pe trei dintre cele patru maluri ale lacului, standurile fiind mai largi si mai aerisite decat cele de pe sectorul A. Au fost create standuri noi, iar unele dintre standurile vechi au fost marite si mutate pe zone cu umbra. Cele mai multe standuri beneficiaza de curent electric. Se estimeaza ca amenajarile vor fi terminate in 2018. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma