Capturi la Tancabesti

Data: 19 mai 2018 0 comentarii

Capturi_la_Tancabesti_1

Tancabesti, unul dintre cele mai importante lacuri de crap din Romania, a produs in sezonul actual o serie de crapi mari, care confirma tendinta aratata in ultimii ani, de a pune accentul pe trofee, nu pe frecventa. Daca in trecut Tancabesti avea o densitate de crap specifica unui carpodrom, cu o populatie numeroasa de crapi de dimensiuni medii (10-15kg) si un numar nu foarte mare de trofee de peste 20kg, profilul lacului s-a schimbat. Densitatea de crap este mai mica, frecventa trasaturilor a scazut comparativ cu ritmul din urma cu 5-10 ani, in schimb media de greutate a crapilor a crescut, iar sansele de a prinde exemplare trecute de pragul de 20kg sunt mai mari. Lacul are acum un profil optim pentru cei care cauta capturi capitale. Este o schimbare in bine din mai multe puncte de vedere, probabil cel mai important aspect fiind ca densitatea de crap mai mica reduce concurenta pe hrana si permite crapilor mari sa creasca la un nivel care parea greu de atins in urma cu un deceniu. 

Intr-o partida recenta, facuta la jumatatea lunii mai si filmata pentru seria de emisiuni Catch & Release, Vlad Pavlovici a prins doua exemplare de peste 20kg (20,7kg si 22kg), testand boiliesurile Complex-T produse de Dynamite Baits. Evolutia partidei a fost lenta, cu trasaturi relativ putine intr-un interval de 24 de ore, dar cu crapi mari. Vremea foarte schimbatoare, cu multe variatii de presiune atmosferica, a facut ca pestele sa raspunda greu. Trasaturile de crap au alternat cu cele de ten, lucru tipic pentru Tancabesti, care este cunoscut pentru tenii sai de dimensiuni foarte mari. Majoritatea pestilor au fost prinsi in cursul diminetii. Cele doua capturi de peste 20kg au venit in aceeasi zi, la interval de cateva ore. 

Capturi_la_Tancabesti_2

Tancabesti ramane una dintre cele mai atragatoare destinatii din Romania pentru pescarii de crap. Profilul actual al lacului, cu o frecventa mai mica a trasaturilor fata de perioada in care lacul era carpodrom, dar cu exemplare mari, ofera o experienta de pescuit cu atat mai interesanta.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma