Capturi la Polcesti

Data: 13 octombrie 2018 0 comentarii

Capturi_la_Polcesti_1

Lacul Polcesti, aflat intr-un proces de pregatire in vederea deschiderii la pescuit pentru public, continua sa produca o galerie de crapi mari. Intr-o partida filmata pentru emisiunea Catch & Release, Vlad Pavlovici a reusit sa prinda trei exemplare de peste 20kg - cu greutati de 21kg, 21,8kg si 23,5kg - plus alte capturi intre 15kg si 18kg. Lacul contine o bogata populatie de sturion, in special sturioni de 10-15kg, care raspund foarte bine la orice boiliesuri sau pelete pe baza de faina de peste, dar pot prinde accidental la aproape orice momeala, inclusiv la porumb. Ca atare, pentru a evita sturionii, nadirea s-a facut cu porumb, alune tigrate si boiliesuri Monster Tiger Nut produse de Dynamite Baits, un boilies pe baza de faina de alune tigrate. 

Partida a durat patru zile, iar pestele a raspuns foarte bine incepand cu a doua zi a partidei. Ritmul capturilor a crescut de la o zi la alta, pe masura ce locurile se amorsau, iar doi dintre crapii de peste 20kg ai partidei au venit in ultima noapte. Exemplarul de 23,5kg a fost o "captura cu repetitie", Vlad Pavlovici prinzand acelasi peste si in urma cu o saptamana.

Capturi_la_Polcesti_2

Polcesti se anunta ca un lac cu un potential foarte bun pentru capturi de peste 20kg. In momentul de fata, pe baza testelor facute pana acum, lacul pare sa aiba o populatie numeroasa de crapi de peste 10kg, cu multe exemplare peste 15kg. Lacul are un numar mic de structuri si adancimi relativ constante, fiind la origine un bazin piscicol. Densitatea de crap e naturala, ceea ce inseamna ca trasaturile nu curg pe banda rulanta, ca pe carpodromuri, ceea ce face pescuitul cu atat mai interesant. Daca isi va pastra profilul actual, care permite crapilor sa creasca si sa atinga dimensiuni impresionante, Polcesti poate deveni o destinatie preferata pentru multi pescari.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma