Capturi la Horgesti

Data: 23 octombrie 2017 0 comentarii

Capturi_la_Horgesti_1

Intr-o partida desfasurata la jumatatea lunii octombrie pe lacul de la Horgesti, de langa Bacau, Vlad Pavlovici a prins mai multe exemplare de doua cifre. Capturile partidei au fost doi crapi de 17kg si 18,2kg. Nada folosita a fost formata din boiliesuri Source si Complex-T de 15mm si 20mm. La carlig, doua boiliesuri critic echilibrate (wafters) de 15mm, intr-o montura blow-back cu anou. Tinand cont de vremea calda pentru octombrie, cu temperaturi de 25 de grade in timpul zilei, Vlad Pavlovici a ales sa pescuiasca pe zona cu apa mica a lacului. Toti pestii au fost prinsi la adancimi in jur de 1-1,2m.

Horgesti este un lac cu o veche reputatie pentru crapi mari, in intervalul 15-20kg. In ultimii ani, lacul si-a schimbat partial profilul, a crescut densitatea crapilor de talie medie (8-12kg) si a scazut numarul capturilor mari. Administratia lacului intentioneaza sa revina la un profil al lacului axat pe trofee. La capitolul amenajari, lacul a fost complet ingradit si urmeaza sa fie dotat cu cateva cabane confortabile, iar in ceea ce priveste fondul piscicol, se preconizeaza reducerea numarului de crapi de talie mica si crearea unor conditii cat mai bune pentru dezvoltarea crapilor mari.

Horgesti este printre putinele lacuri de crap mare din Moldova si exista o cerere din partea pescarilor pentru un pescuit bazat mai mult pe calitatea capturilor si mai putin pe frecventa. Cu ani in urma, lacul a fost un centru de interes pentru pescarii de trofee nu numai din Moldova, dar si din alte zone ale tarii, si poate reveni in atentia lor daca administratia va reusi sa dezvolte lacul in aceasta directie.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma