Big Baitrunner XTB Ci4+

Data: 14 noiembrie 2018 0 comentarii

Shimano_BBLC_CI4_XTB_1

Shimano a lasat de curand cea mai noua versiune a modelului Big Baitrunner CI4+, care este disponibila si in Romania incepand din aceasta saptamana. Noul model se numeste Big Baitrunner XTB Ci4+ Longcast. Modelul precedent din seria CI4+, cu indicativul XTR-A Longcast, aparuse in 2012 si marca o noutate in politica firmei. De de la o singura mulineta Big Baitrunner (modelul clasic, aparut in 1999 si scos din productie in 2011), Shimano a trecut la doua versiuni, o versiune de 790g, al carei corp era fabricat din aliaj XT7, si o versiune de 640g, fabricata din material CI4+. Versiunea mai usoara costa mai mult si avea specificatii superioare. In paralel cu modelele din seria Big Baitrunner, Shimano punea in vanzare si versiuni mai mici, numite Medium Baitrunner, foarte apreciate de pescarii de feeder sau de pescarii de crap care nu au nevoie de mulinete cu tambur de mare capacitate, fiindca pescuiesc la distante mici si medii sau eventual din barca. 

Aceasta formula de lucru, cu patru mulinete intitulate "Baitrunner Long Cast", doua Big Baitrunner (cu tambur de marimea 14000) si doua Medium Baitrunner (cu tambur de marimea 5500), doua din aliaj XT7 si doua din material CI4+, doua mai scumpe si doua mai ieftine, s-a pastrat pana in momentul de fata. Periodic, Shimano actualizeaza fiecare model cu o versiune noua. Acum a venit momentul actualizarii modelelor CI4+. Noile mulinete continua tendinta de design a versiunii XTB LC, aparute anul trecut - aceeasi forma a corpului si acelasi tambur, care pare preluat de la Ultegra XTD. Culoarea nu e identica, dar e foarte apropiata - corp gri-inchis cu elemente negre, cum ar fi manivela sau clapeta de baitrunner. 

Ce ofera noile mulinete fata de vechile modele din seria Baitrunner CI4+? Conform specificatiilor publicate de Shimano, exista cateva noutati. Dincolo de aspect, schimbarea cea mai vizibila este ca noile modele sunt echipate cu frana ultra-rapida (Hi-Speed Drag), in timp ce modelele vechi aveau o frana cu o plaja de reglaj mult mai lunga. Alta noutate este introducerea unui sistem de protectie a angrenajului impotriva apei si impuritatilor, pe care Shimano il numeste X-Protect. In rest, multe elemente de constructie - cum ar fi sistemul X-SHIP sau sistemul de asezare a firului - s-au pastrat de la vechiul model, iar materialele, numarul de rulmenti si greutatea mulinetelor au ramas neschimbate. Ca si modelele precedente, mulinetele se livreaza cu tambur de schimb si reductii pentru fir. Preturile de debut pe piata din Romania sunt 1199 lei pentru modelul Big Baitrunner XTB Ci4+ Longcast​ si 1099 lei pentru modelul ​Medium Baitrunner XTB Ci4+ Longcast​​.​ 

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Claumar Total Fishing Lacul Varlaam Baitshop 3 Doctor Fishing BigFish