Aventura la Harsany

Data: 20 iulie 2013 0 comentarii

Harsany 1

La jumatatea lunii iulie, Vlad Pavlovici si partenerul sau, Alexandru Jurebie, au facut o partida de patru zile pe carpodromul Harsany, din Ungaria, pentru a filma un episod din seria Catch & Release, difuzata de PVTV. Fara sa fie un lac dificil, Harsany a pus totusi mai multe probleme, rezolvate in final cu cateva exemplare de peste 15kg. Captura partidei a fost o "oglinda" de 20,5kg, prinsa in a doua noapte. De altfel, pestii mari s-au prins numai noaptea.

La Harsany, regulamentul nu permite pescuitul decat de pe mal, aruncand din mana (e permisa insa nadirea din barca, dimineata si seara). Ca atare, distantele de pescuit puteau atinge 130-140m, ceea ce implica folosirea unor fire subtiri (Sufix Ultra Knot de 0,25mm) si a unui echipament pentru distanta - lansete Shimano Tribal XS1 Intensity de 3,90m/3,75lbs si mulinete Shimano Big Baitrunner CI4 XTR-A LC.

Harsany 2

Spre deosebire de alte lacuri cu densitate ridicata de peste, unde cautarea crapilor mari se face cu boiliesuri de 24-30mm sau si mai mari, la Harsany s-a pescuit numai cu boiliesuri miniaturale, coborand pana la monturi cu bile de 12-14mm, pe carlige de marimea 6-8. Ca strategii de nadire, cei doi au incercat mai multe metode, dar cea mai eficienta a fost nadirea precisa, pe o zona restransa cu substrat tare, gasita in a doua zi a partidei. Aici s-au prins majoritatea pestilor mari, la o singura lanseta.

 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma