Shimano Big Baitrunner CI4
Evaluare
  • 5.0/5

PRO

  • Greutate redusa datorita materialului CI4
  • Mecanism cu oscilatie lenta pentru asezarea firului
  • Angrenaj solid, fara jocuri, cu sistem X-SHIP

Shimano Big Baitrunner CI4

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 28 aprilie 2014 11 comentarii

Pagina1 din 2

LEGENDA BBLC

  

Dintre toate marcile si modelele de mulinete, Shimano Big Baitrunner Long Cast (numita pe scurt BBLC) este probabil mulineta cu cel mai mare succes in pescuitul la crap, in ultimii 10-15 ani. Fara a avea o statistica oficiala, putem presupune ca s-au vandut zeci de mii de bucati numai in Romania. Dovada cea mai clara a popularitatii ei uriase vine din faptul ca a rezistat pe piata mai bine de un deceniu, un ciclu de viata astronomic de mare in comparatie cu alte modele. Lansata la sfarsitul anilor 90, a iesit din productie dupa 2012, dar chiar si atunci stocurile de BBLC erau atat de mari, incat in Romania mulineta a continuat sa se vanda foarte bine o buna bucata de timp, pana la epuizarea acestor stocuri. Care sunt factorii care au facut din BBLC un produs-cult? Raspunsul e simplu: mulineta bifa toate criteriile importante pentru cumparatori: calitate exceptionala (intelegand prin asta robustete si fiabilitate), un design atragator, chiar spectaculos, si un pret tot mai accesibil.

BBLC__Sufix_Excelon

De remarcat insa ca BBLC nu s-a impus imediat cu forta pe care o avea sa o capate la finalul carierei. Pe piata din Anglia, de exemplu, a fost lansata la un pret de catalog ridicat, pe segmentul premium. In 1999, costa 220 de lire sterline, echivalentul a 320 de lire la valoarea actuala. Ati plati acum 320 de lire sterline pe BBLC? Probabil ca nu. Pe parcursul anilor, Shimano a redus pretul si mulineta s-a repozitionat pe segmentul mediu, ajungand sa coste din ce in ce mai putin si sa fie din ce in ce mai populara.

BBLC_CI4_4

In 2011, Shimano a decis sa o scoata din fabricatie, inlocuind-o cu un model nou, cu numele Big Baitrunner Long Cast XT A LC. Ca aspect, era o mulineta complet diferita; ca specificatii, era asemanatoare in anumite privinte (aceeasi greutate, acelasi raport de recuperare, aceeasi capacitate de fir), dar existau si elemente noi. Un timp, noul BBLC XTA s-a vandut in paralel cu vechiul BBLC, care era sensibil mai ieftin si avea si marele avantaj al reputatiei create in timp. Publicul s-ar fi asteptat ca modelul nou sa fie mai usor, avand in vedere tendinta firmei Shimano de a face mulinetele din ce in ce mai usoare, prin folosirea unor materiale avansate - greutatea ridicata era de altfel una dintre putinele obiectii fata de modelul vechi. Shimano a propus o rezolvare a problemei, introducand un model similar de BBLC XTA, dar de dimensiuni mai mici, cu numele Medium Baitrunner. Era o solutie pentru multi pescari, dar nu pentru toti. Daca luai modelul mai mare si mai puternic, era la fel de greu ca si predecesorul lui. Daca luai modelul usor, nu avea aceeasi capacitate de fir. Shimano producea alte mulinete care ofereau ambele calitati, cum erau cele din gama Ultegra, dar nu erau mulinete cu baitrunner clasic. Rezolvarea problemei a venit in 2012, odata cu aparitia unui model superior - Big Baitrunner Long Cast XTR-RA CI4.

 

Pagina1 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

11 comentarii Adauga comentariu

Broasca stefan

27 martie 2017

Va salut ! Am intrat pe site-ul big fish pe mulineta big baitrunner ci4 xtr a si la specificatii tehnice nu scrie nimic de cat fir de 0.30 sau 0.34 sau 0.40 intra pe tambur . Are careva idee despre aspectul asta ? Multumesc !

ionut duta

25 aprilie 2016

Buna dimineata,
comercializati la magazinul dvs.?, ma intereseaza sa cumpar cinci bucati.
Multumesc,

Vlad Pavlovici

3 ianuarie 2015

Mihai, folosesti un set de BBLC (acelasi set) din 2002 si, pana acum, n-au fost desfacute niciodata pentru intretinere? S-ar putea sa fi adunat mai multa uzura decat iti imaginezi, chiar daca ti se pare ca lucreaza bine. Iti recomand sa le dai cuiva care sa le desfaca, sa le curete si sa iti spuna in ce stare sunt. Daca mai merg, n-ai motive sa le schimbi. Daca nu mai merg, te poti uita la modelele actuale de BBLC.

Mihai

29 decembrie 2014

Buna ziua. Folosesc vechiul BBLC din anul 2002. Pescuiesc normal ( poate cateva concursuri) si in rest poate 15 partide de weekend intr-un an. Nu le-am lubrefiat sau curatat interior sau orice altceva niciodata iar senzatia mea este ca functioneaza perfect.doar le-am sters sa arate curat si ingrijit exterior.
Avand in vedere ca sunteti un pescar experimentat si cunoasteti ambele modele,credeti ca ar fi benefic pentru mine( nu ptr firma Shimano) sa trec la noul model ?
Sau intr-o alta formulare : care model Shimano ma va uimi in raport cu vechiul BBLC ?
Nu as vrea sa fac o schimbare doar de dragul schimbarii.
Cu respect

Alex

30 iunie 2014

O varianta de lansete de 12\" pt aceste mulinete ? ( Am Shimano BM momentan si sunt in dubii daca sa le schimb sau nu . Sunt foarte multumit de ele in special la pescuitul din mana )

Vlad Pavlovici

12 mai 2014

Shimano Tribal XS1 Intensity.

sorin

12 mai 2014

Vlad, ne poti spune pe ce lansete ai pus noile mulinete? Am observat pe un forum ca ai scos la vanzare vechile Century.
multumesc.

Vlad Pavlovici

28 aprilie 2014

Cristi, frana la BBLC CI4 mi se pare usor diferita in comparatie cu vechiul BBLC. Nu e mai slaba, nu e nici neaparat mai buna, ambele mulinete au o frana foarte buna. E doar diferita. Are o plaja mai lunga si, la prima partida, a durat putin pana sa gasesc reglajul optim pentru mine, fiind invatat cu vechiul model.

Vlad Pavlovici

28 aprilie 2014

Sorin, firul e Sufix Xcelon de 0,45mm. Culoarea firului difera de la o fotografie la alta, in functie de lumina din momentul in care a fost facuta fotografia si de gradul de curatenie al firului, dar in toate fotografiile e acelasi fir.

Sorin

28 aprilie 2014

ce fel de fire sunt pe mulinete, multumesc anticiat.

Cristi

28 aprilie 2014

Un articol foarte bun. Multumim Vlad pentru aceasta recenzie. Am o intrebare: se stie ca BBLC s-a consacrat ca si o mulineta exceptionala si datorita franei care lucrea foarte fluid, nu e ca si la celelalte marci de mulinete. La modelul BBLC CI4 frana este la fel de buna sau este superioara vechiului model?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma