Nash Double Top Mk3
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Bine structurat, solid, spatios, confortabil
  • Unul dintre liderii de piata pe segmentul lui
  • Reputatie pentru calitate consolidata in timp

CONTRA

  • Groundsheet nepractic
  • Capete barelor centrale sunt de plastic
  • Livrat fara instructiuni de montaj

Nash Double Top Mk3

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 19 iunie 2014 3 comentarii

GAMA DOUBLE TOP

 

Primul model de cort Nash Double Top dateaza din 2006. Catalogul din 2006 al firmei marcheaza momentul in care Nash a reusit sa schimbe directia nefericita pe care intrase, aceea a produselor de calitate tot mai slaba. Dupa ce fusese multa vreme una dintre cele mai respectate firme britanice in pescuitul la crap, firma inregistrase un declin in materie de calitate. La jumatatea anilor 2000, existau destule articole bune in gama de produse, dar reperele cele mai importante - corturile Titan - nu se mai fabricau, iar lansetele premium se confruntau cu o problema de imagine care se extindea asupra intregii marci. Vechile lansete Nash, modele excelente in epoca, fabricate in Marea Britanie si produse in urma colaborarii dintre Nash si Daiwa sau Century, fusesera inlocuite de modele cu nume sonore (Pursuit Horizon, Extreme Pursuit, Titanium Pursuit), a caror viata comerciala avea sa fie surprinzator de scurta datorita unor incidente sau strategii de promovare gresite. Un model prezentat ca aproape indestructibil se rupsese la o demonstratie de casting. Un altul fusese promovat, cu contributia unui campion de surfcasting si a unei reviste de pescuit marin, ca fiind capabil de aruncari de peste 210m cu plumb de 4,5oz, dar se dovedise ca reclama era falsa, campionul nu era campion, revista despre care Nash sustinea ca acreditase aruncarile nega ca le-ar fi acreditat, iar autoritatea nationala pentru standarde in publicitate ceruse ca reclama sa fie retrasa. Ceea ce s-a si intamplat, sifonand reputatia firmei. Lucrurile nu stateau tocmai bine, dupa cum Kevin Nash avea sa recunoasca mai tarziu, in unele interviuri, dar in 2006 firma a inceput sa se redreseze prin introducerea a doua produse-cheie, de succes, care continua sa se vanda bine si astazi: corturile Double Top si paturile Indulgence. Cu ele, se putea vorbi din nou, pe buna dreptate, despre calitate si inovatie.

Nash_Double_Top_1

Primul Double Top era un model cu structura rigida, de tip pram hood, pe calapodul altor corturi de acelasi fel, dar spre deosebire de majoritatea modelelor pram hood avea pereti dubli, interiorul fiind o capsula de plasa cu podeaua cusuta. Capsula avea avantajul ca se ridica odata cu cortul, nu trebuia montat si stransa separat. In partea din spate a cortului, existau doua mici ferestre de aerisire, prea mici ca sa asigure o ventilatie buna, dar ideea era originala si avea sa devina un element esential pentru multe corturi, in anii urmatori.

Nash_Double_Top_3

Un an mai tarziu, in 2007, Nash avea sa lanseze o gama de corturi Double Top compusa din trei modele: Double Top simplu, Double Top Extreme (in doua versiuni, pentru una sau doua persoane) si Double Top Professional (model de o persoana). Noile corturi Extreme si Professional aveau un mic paravan de ploaie deasupra usii. Sistemul cu paravan s-a pastrat la toate corturile Double Top produse intre timp, iar modelul initial, fara paravan, a fost retras de pe piata. Ca accesorii suplimentare, Nash a pus in vanzare o folie de protectie suplimentara, de vreme rece (winterskin), si o podea suplimentara separata (groundsheet). Cu winterskin-ul instalat, Double Top ofera nu mai putin de trei straturi de protectie, dintre care doua impermeabile. Sistemul de tensionare face ca panza sa se intinda perfect, imuna la ploaie, iar constructia rigida anuleaza efectele vantului.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Vlad Pavlovici

6 martie 2015

Nu cunosc modelul de la Fox. Nash Double Top Mk3 e un cort bun in multe privinte si este cortul pe care il folosesc in momentul de fata. Goundsheet-ul mi se pare similar cu cel pe care l-am avut si la alte corturi, cum ar fi vechiul model de Fox Continental Easy Dome sau Trakker Colossus. Nu e un groundsheet solid, dar are avantajul - pentru mine - ca e lipit. Pun de regula un alt groundsheet sub el, ca sa-l protejez.

Ionut

6 martie 2015

Eram convins spre a acizitiona un DT-MK3 , dar ramarc din articolul dumneavostra destul de multe minusuri. Ce parere aveti de fox euro xxl, este superior calitativ nash-ului? Facand rabat de la faptul ca nu are acel paravan la intrare? Groundsheet-ul incorporat pe mk3 este unul de calitate? Din filmuletele pe care am reusit sa le gasesc cu mk3-ul groundsheet-ul pare destul de firav. Va multumesc.

Alex

30 iunie 2014

Achizitionat fara sa il vad macar cum arata ... e Nash ..e MARK 3 deci asta spune tot :)

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma