Campmor Safari Bow
Evaluare
  • 4.5/5

PRO

  • Constructie extrem de robusta
  • Rezistenta la uzura iesita din comun
  • Sistem de ventilatie exceptional
  • Dimensiuni foarte confortabile

CONTRA

  • Greu de transportat
  • Nu are pereti dubli, face condens

Campmor Safari Bow

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 20 mai 2014 3 comentarii

Pagina1 din 2

DESIGN SI STRUCTURA

 

Numele de Campmor Outdoor nu spune mare lucru pescarilor de crap din Romania. E numele unei firme din Johannesburg, Africa de Sud, care produce echipamente de camping, intre care si o serie de corturi spectaculoase, inalte si largi, dintr-o panza extrem de robusta, de uz militar. Corturile acestea au capatat o reputatie fara egal pentru rezistenta si calitate nu numai in Africa de Sud, ci si in alte tari cu climat secetos, cum ar fi Australia. Dintr-o intamplare, au intrat si in arsenalul crapist. Pescarii le cunosc drept "corturi Safari", iar istoria lor in Romania incepe la Sarulesti, la sfarsitul anilor 90 sau inceputul anilor 2000, cand administratia lacului a cumparat (la recomandarea unor pescari sudafricani) cateva zeci de corturi Safari pentru clientii occidentali, care formau publicul-tinta al lacului in acel moment si carora le-ar fi fost greu sa-si transporte cu avionul propriile corturi. Corturile Campmor Outdoor aveau avantajul unui sistem de aerisire eficient, net superior oricarui cort "de crap", erau mult mai spatioase si infinit mai solide, pe termen lung. Ca dovada a rezistentei lor iesite din comun, unele corturi Safari cumparate atunci continua sa fie folosite si astazi. De altfel, garantia oferita de producator pentru corturile Safari este de cinci ani de folosire continua!

Campmor_Safari_Bow_2

Am cumparat un cort Safari in 2007 si l-am folosit in zeci de partide si, pana acum, n-am gasit inca niciun cort care sa fie atat de placut, mai ales vara, datorita sistemului de ventilatie exceptional. Modelul pe care l-am ales se numeste Safari Bow si e printre cele mai mari din gama Campmor Outdoor - are o suprafata de 3x3m si o inaltime de 2,25m. E un cort de patru persoane, in care stai ca intr-o camera, fara sa fii nevoit sa te apleci. Evident, nu e un cort pentru partide scurte, dar la partide medii sau lungi e ca o casa. Ca forma si design, e diferit de corturile crapiste pe care le cunoastem si toate materialele sunt mai durabile. Cortul se ridica pe o structura din otel galvanizat compusa din patru rame flexibile, fiecare rama fiind formata din trei elemente. In total, sunt 12 tije metalice groase, cu diametrul de 8,5mm, imbinate intr-un sistem de rame prinse in cruce. Panza cortului se prinde pe structura de otel cu cleme solide.

Campmor_Safari_Bow_4

Metoda de ridicare e simpla. Desfaci cortul si il intinzi pe pamant. Imbini cele 12 tije, trei cate trei, ca sa formezi patru rame. Pui ramele in cruce peste cort si legi varful cortului de punctul de imbinare al ramelor. Prinzi cateva cleme pe rame, care te vor ajuta cand ridici cortul. Acum urmeaza partea cea mai dificila - tensionezi si ridici ramele, ancorandu-le de marginile cortului. Daca ai experienta, poti sa faci asta si singur si am vazut cateva demonstratii in sensul asta pe Sarulesti. La un cort atat de voluminos ca Safari Bow, prefer sa lucrez cu un partener, dar am avut de-a face si cu modele mai mici, cum ar fi Safari Travel Tramp (2,10x2,10m), pe care l-am montat si demontat singur foarte usor. Odata ce toate ramele sunt in pozitie, prinzi fiecare clema de rama din dreptul ei, dupa care nu-ti ramane decat sa ancorezi cortul cu picheti. Tot cortul e facut dintr-o bucata, dar mai are si un acoperis suplimentar, care se intinde in fata cortului, ca o veranda. Vara, tine loc de umbrela.

 

Pagina1 din 2
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Baciu Costel

11 ianuarie 2023

Doamne-ajuta,d-l Vlad.
Va apreciez comentariile profesionale si am cumparat,de-a lungul timpului,cateva produse folosindu-ma de ele si nu am fost dezamagit.
Respectiv doua corturi complete Double Top Extreme,unul de doua persoane si unul de o persoana.
Mai nou,citindu-va parerea si 4 mulinete Shimano Speedmaster Xtc.
Indraznesc cu o intrebare,cum credeti ca pot achizitiona un cort Campmor Safari Bow?
Va multumesc.

Vlad Pavlovici

21 mai 2014

Prima fotografie (de pe pagina 1) e de pe Caldarusani. A treia (prima de pe pagina 2) e de pe Varlaam. Ultima e de pe un lac salbatic si mai putin cunoscut. 

Cristi

20 mai 2014

Foarte frumoasa aceasta recenzie Vlad! Felicitari. Imi poti spune te rog pe ce lac sunt facute pozele?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma