Tancabesti

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 22 martie 2013 1 comentariu

TOPOGRAFIE

 

Ca topografie, Tancabesti e un lac cu suprafete intinse de plaur, tipic pentru zona de campie din jurul Bucurestiului. Plaurii sunt principala structura care tine peste si, cel putin pentru mine, principala atractie. Zonele cu plaur fac ca locurile de pescuit sa fie inegale si ar fi nedrept sa compari rezultatele obtinute pe vaduri care nu-ti ofera decat apa libera cu cele obtinute pe vaduri cu acces la plaur. Plaurii sunt de departe mai productivi. Nici zonele cu plaur nu sunt echilibrate, unele sunt cunoscute pentru faptul ca dau mult peste, dar nu neaparat mare (bineinteles, depinde si de anotimp si de felul in care pescuiesti), altele sunt celebre pentru trofee.

Tancabesti 3

In capatul estic, incepand din fata digului, lacul inainteaza ca un canal cu o latime de aproximativ 200m si se deschide intr-o zona centrala, larga. Pana aici ai suprafete intinse cu apa adanca, sunt locuri de iernat pentru peste. Plaurii din acest segment de lac dau mereu capturi importante. Urmeaza corpul principal al lacului, in care nu ai structuri vizibile si nici sub apa nu se ascund prea multe. Vine apoi capatul cu apa mica al lacului, unde incepe o jungla de plauri si buturugi scufundate.

Tancabesti 7

E zona cea mai salbatica si mai frumoasa a Tancabestiului. Malul nordic inalt coboara bland sau abrupt catre apa. E acoperit cu o liziera de arbusti si copaci, intre care multi corcodusi. Cand corcodurii infloresc in aprilie, ai impresia ca pescuiesti printre lumanari albe, iar daca privesti locul de la distanta, pare acoperit cu zapada. Intre palcuri de copaci, iarba creste deasa ca un gazon, dand un aspect de parc. Locurile de pescuit au fost deschise prin acest desis si sunt comode, cu scari de acces taiate in carnea dealului si suprafete plate pe care sa-ti pui cortul. Pe celalalt mal, apele lacului sunt inchise intre pereti de plaur. Cand creste stuful, nu vezi malul opus, ai crede ca esti singur pe Tancabesti si lacul e numai al tau. 

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

valter

19 mai 2014

Superb articol!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma