Sisterea

Data: 11 august 2013 1 comentariu

LOCURI FIERBINTI

 

Experienta mea pe Sisterea consta in numeroase partide, scurte sau lungi, facute pe toata durata anului, in concursuri sau in afara lor. Lacul e situat la aproximativ 15km de Oradea, unde locuiesc, asa ca ajung aici cat mai des. E un lac pe care, nu o data, imi deschid sau inchei sezonul, iar uneori pescuiesc si iarna, daca lacul e dezghetat. Experienta castigata in timp m-a ajutat sa castig doua dintre cele trei concursuri de la Sisterea la care am participat.

Sisterea 5

Ce am observat in aceste concursuri este ca pestele nu reactioneaza deloc bine la presiune si la nadirea grea, majoritatea crapilor luand "drumul exilului" spre cele doua capete ale lacului, unde gasesc liniste. De aici si rezultatele slabe care s-au obtinut in concursuri. La polul opus sunt partidele facute in afara concursurilor, in care s-a intamplat ca un pescar sau o echipa de pescari sa puna pe saltea 3-400kg de crap, dar si aici presiunea (sau lipsa de presiune) isi spune cuvantul. Cantitatile mari s-au prins in timpul saptamanii, cand pe lac nu erau mai mult de doua, trei echipe de pescari de crap.

Sisterea 2

Fundul lacului este acoperit, in cea mai mare parte, cu un strat subtire de namol, dar pe alocuri se gasesc si platouri cu substrat tare. In afara unor mici praguri, structurile principale, care tin peste constant, sunt zona peninsulei si a barajului. Peninsula este complet acoperita de copaci, iar in fata ei, la cativa metri de mai, adancimea apei ajunge pana la 3m, daca lacul e la nivelul normal. Pescuitul nu e permis pe aceasta peninsula, linistea ei si adancimea apei dand pestelui un anumit confort si facandu-l sa se simta in siguranta. Marginea peninsulei marcheaza un traseu pe care e cert ca pestele circula si pe care exista locuri fierbinti. Malul peninsulei e bogat in structuri, cu palcuri de stuf, dar si compaci scufundati, buturugi sau crengi cazute in apa. Zona nu e usor de abordat, datorita distantei mari fata de malul pe care se pescuiesti - o distanta care variaza intre 80m si 140m. Daca pescuiesc pe aceasta zona, caut sa dau la 2-5m de mal. Aici am reusit sa prind cantitatile cele mai mari de peste la Sisterea si, nu o data, spre sfarsitul partidei, si-au facut aparitia si cateva exemplate de peste 10g. Cel mai mare crap prins de mine pe acest lac, o oglinda superba de 17kg, a iesit dintr-un asemenea loc. La sfarsitul partidei, am predat standul unui prieten, care a prins pe el, a doua zi, un comun de 21kg. Acum imi e dator cu prenadirea unui vad bun!

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

1 comentariu Adauga comentariu

florin

18 mai 2016

Cosmin ce imi recomanzi pe standul 13 ?

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma