Sarulesti

Data: 29 ianuarie 2014 7 comentarii

ECHIPAMENTUL

 

In materie de boiliesuri de carlig, recomand monturi cu doua boiliesuri de la 18mm in sus, fierte, uscate sau eventual critic echilibrate. Monturile de tip snowman au perioade cand nu functioneaza. In perioadele de acalmie, cand te chinui sa ai o trasatura, montura Withy Pool, legata cu un fir de forfac de 35lb si un carlig numarul 2, e o alternativa destul de eficienta. Nu de putine ori, am pus pe saltea cate un crap frumos testand diferite locuri sau diferite monturi. Cand pestele mananca, insa, iar nadirea extinsa isi face treaba, crapii capitali au tendinta sa evite pop-up-urile in culori vii.

PA_Sarulesti 4

La capitolul echipament, as incepe discutia cu ansamblul care cred ca iti mareste cel mai mult sansele de a prinde un crap capital pe Sarulesti: barca si sonarul. Ai nevoie de o barca gonflabila cu balonul cat mai mare si care sa stea cat mai sus pe apa. Acest lucru te ajuta atunci cand ai valuri mari si vant puternic. Podina trebuie sa fie rigida, de preferat din aluminiu, pentru a reduce riscul de a te dezechilibra cand te misti in barca. Nu ai nevoie de un sonar de ultima generatie. Un sonar care sa iti arate diferentele de adancime si locurile cu agataturi e suficient. Daca ai totusi un sonar cu GPS, atunci poti sa iti salvezi locurile productive in memoria sonarului, ceea ce te poate ajuta foarte mult la partidele ulterioare. Un alt beneficiu este crearea hartilor batimetrice 3D, folosind programe de software specializate. Daca faci acest lucru, poti sa intelegi mai bine traseele pe care le folosesc crapii, iar daca ai un loc pe care prinzi foarte bine, poti sa gasesti locuri asemanatoare daca ai harta batimetrica in fata.

PA_Sarulesti 16

In privinta echipamentului de pescuit propriu-zis, totul trebuie sa dus la extrem. Una din cele mai importante piese din tot ansamblul este inaintasul. Dupa teste repetate am ajuns la un castigator: Sufix Tritanium, un fir rigid, cu elongatie minima, extrem de rezistent la abraziune, dar destul de greu de gasit. E important ca, dupa fiecare peste, sa verificam inaintasul intre degete, pentru a gasi eventualele taieturi. Un alt material preferat, pentru mine, este Solar Unleaded. In ultimele partide, am folosit un inaintas de 10m de Solar Unleaded de 80lb, legat de linia principala cu diametrul de 0,40, si am reusit sa nu pierd niciun peste. Indiferent de natura agataturii, acest inaintas pur si simplu nu cedeaza. Alte avantaje ale materialului sunt lipsa totala de elasticitate si faptul ca nu te taie la mana, cand te lupti cu un copac scufundat.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

7 comentarii Adauga comentariu

Valentin

22 ianuarie 2017

Paul a surprins foarte bine Sarulestiul cu splendoarea, farmecul si imprevizibilitatea salbaticiei caracteristica doar lui, acestui lac superb.
Pentru ca pescuiesc doar de placere pe acest lac, insa o fac de cateva ori pe anin partide de o saptamana, cred si pot confirma ca fiecare sectiune a articolului este foarte utila oricui va incerca sa prinda crap mare pe Sarulesti unde adevarata provocare nu este sa prinzi peste ci sa-i prinzi pe aceeia pentru care ai venit tocmai aici la pescuit...
Felicitari pentru articol si nu doresc decat ca acest lac sa ramana la fel pentru vecie, salbatic si frumos!

Sorin

11 octombrie 2016

Felicitari pt asa articol, pt mine care peste cateva zile am un mic concurs pe Sarulesti , fiind prima data cand pescuiesc aici, acest articol m-am ajutat foarte mult sa inteleg mult mai bine cum trebuie sa abordez acesta partida!

Florin

14 mai 2014

Un articol foarte bun.Felicitari pentru capturi!

Vlad Pavlovici

25 februarie 2014

Din cate stiu, fotografiile lui Paul sunt facute cu un Nikon D90.

Cristi

24 februarie 2014

Foarte interesant articolul. Imi puteti spune ce aparat foto folositi de rezulta astfel de poze minunate? Stiu ca multi intreaba mai mult de monturi, echipament dar si acest obiect(aparatul de fotografiat) are un rol important pentru a imortaliza momentele de neuitat din timpul unei partide.

Matei

30 ianuarie 2014

Superb articolul

alin

29 ianuarie 2014

Felicitari pentru articol.
Foarte reusit si incitant. Anul asta sper sa ajung si eu sa pescuiesc pe aceasta extrem de interesanta locatie.
Felicitari inca o data.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma