Sarulesti

Data: 29 ianuarie 2014 7 comentarii

STRUCTURILE

 

Cele mai importante structuri pe Sarulesti sunt, dupa parerea mea, pragurile, zonele cu agatatura care tin scoici si platourile. Nu orice platou e important, totul fiind in relatie cu marimea lacului. Un platou de 2x2m e irelevant. Lacul are platouri cu suprafete impresionante. Pragurile sunt o structura semnificativa (dar ignorata de unii dintre cei care pescuiesc pentru primele dati pe Sarulesti) pentru ca sunt zone in care se aduna mancarea, in zilele cu vant, si nu de putine ori sunt vizitate de crapi. Platourile si zonele cu apa mica sunt ideale primavara, facand localizarea pestilor foarte usoara.

PA_Sarulesti 5

Primul lucru pe care trebuie sa il afli cand incepi partida e la ce adancime mananca pestele. De obicei, incep sa pescuiesc pe adancimi diferite, avand o lanseta pe apa mica de 1-2m, doua lansete pe apa de 3-5m si una pe fostul curs al raului, la 7-8m. In functie de trasaturi, mut una sau mai multe lansete pe adancimea castigatoare, dar tin mereu o lanseta pe o adancime alternativa. Primavara, pastrez tot timpul o lanseta la apa mica, in timp ce vara si toamna nu renunt la pescuitul pe cel mai adanc loc pe care il gasesc. In decursul unei partide de o saptamana, pestele poate sa isi schimbe adancimea la care se hraneste si e foarte important sa stii cand se intampla acest lucru si sa reactionezi rapid. Montura plasata la o alta adancime decat adancimile productive de pana atunci devine un indicator al acestui fenomen. Ca preferinta personala in alegerea structurilor, incerc sa caut un prag abrupt, care are marginile maloase si cu agatatura. E un loc tipic de patrulare, la baza caruia se aduna hrana cand bate vantul, dar tine hrana naturala si in lipsa vantului. Aceste doua elemente il fac sa fie vizitat de crapi destul de des.

PA_Sarulesti 6

Din cauza dimensiunilor mari ale lacului, mutatul dupa peste este dificil, iar uneori poate fi chiar imposibil din pricina vremii proaste (drumurile de pe marginea lacului, lutoase si cu pante abrupte, nu sunt cele mai comode in caz de ploaie) sau pentru ca ai desfasurat deja o nadire masiva si preferi sa astepti. De aceea, cele mai indicate sunt partidele relativ lungi, de pana la o saptamana, in care sa ai timp sa culegi rezultatele. Pe de alta parte, cei care veneau la Sarulesti pentru partide ample, de doua, trei saptamani, cum se intampla la inceputul anilor 2000, se puteau muta pe o zona noua la fiecare trei, patru zile, pana gaseau pestele. Aveau, insa, la dispozitie timp suficient.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

7 comentarii Adauga comentariu

Valentin

22 ianuarie 2017

Paul a surprins foarte bine Sarulestiul cu splendoarea, farmecul si imprevizibilitatea salbaticiei caracteristica doar lui, acestui lac superb.
Pentru ca pescuiesc doar de placere pe acest lac, insa o fac de cateva ori pe anin partide de o saptamana, cred si pot confirma ca fiecare sectiune a articolului este foarte utila oricui va incerca sa prinda crap mare pe Sarulesti unde adevarata provocare nu este sa prinzi peste ci sa-i prinzi pe aceeia pentru care ai venit tocmai aici la pescuit...
Felicitari pentru articol si nu doresc decat ca acest lac sa ramana la fel pentru vecie, salbatic si frumos!

Sorin

11 octombrie 2016

Felicitari pt asa articol, pt mine care peste cateva zile am un mic concurs pe Sarulesti , fiind prima data cand pescuiesc aici, acest articol m-am ajutat foarte mult sa inteleg mult mai bine cum trebuie sa abordez acesta partida!

Florin

14 mai 2014

Un articol foarte bun.Felicitari pentru capturi!

Vlad Pavlovici

25 februarie 2014

Din cate stiu, fotografiile lui Paul sunt facute cu un Nikon D90.

Cristi

24 februarie 2014

Foarte interesant articolul. Imi puteti spune ce aparat foto folositi de rezulta astfel de poze minunate? Stiu ca multi intreaba mai mult de monturi, echipament dar si acest obiect(aparatul de fotografiat) are un rol important pentru a imortaliza momentele de neuitat din timpul unei partide.

Matei

30 ianuarie 2014

Superb articolul

alin

29 ianuarie 2014

Felicitari pentru articol.
Foarte reusit si incitant. Anul asta sper sa ajung si eu sa pescuiesc pe aceasta extrem de interesanta locatie.
Felicitari inca o data.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma