Sectorul B (2)

Data: 08 august 2014 0 comentarii

STRATEGII DE NADIRE

 

Cititi AICI prima parte a interviului.

 

CarpOnline: Care e strategia de nadire, atat la inceputul partidei, cat si pe parcurs? Cat nadesti, cat de des nadesti, cat de des schimbi lansetele, cat de des le muti pe locuri noi?

Stefan Oancea: Strategia de nadire depinde de locul pe care pescuiesc, dar si de prezenta sau absenta pestelui din zona nadita. Cand dau in ochiurile din bradis, fac o nadire concentrata, care poate merge pana la un kilogram de boilies pe fiecare montura, in functie si de dimensiunea locului. Daca am trasatura din locul respectiv sau daca vad ulterior ca nada a disparut (in multe ochiuri, se vede foarte clar fundul apei cu tot cu nada aruncata pe el) nadesc din nou cu aceeasi cantitate de bile. Daca pestele se hraneste, mi se pare firesc sa ii dau la fel de multa nada ca si pana atunci. Daca nu se hraneste si vad ca nada e neatinsa, nu vad niciun motiv sa mai nadesc.

Sectorul_B_10

Cand pescuiesc in maluri sau la marginea insulelor, pe langa nadirea concentrata din jurul monturii, fac si o nadire dispersata de-a lungul malurilor si in zonele cu stuf. E deja o certitudine ca pestii patruleaza de-a lungul malurilor, lucru confirmat atat de tiparul trasaturilor, dar si de pestii pe care ii poti vedea cu ochiul liber in trecere pe langa maluri si prin stuf. Nadirea de-a lungul malurilor ma ajuta sa interceptez crapii si sa ii conduc spre montura. In cazul asta, cantitatea de nada folosita la inceputul partidei creste. Daca nu am trasaturi pe un anumit loc, incep sa imi pun problema mutarii lansetei, dar nu mai devreme de 24 de ore. Am observat ca e mai bine sa ii acord fiecarui loc minim doua nopti (intre 24 si 48 de ore). Cand ies pe lac, am pregatite in barca balize luminoase sau balize H, ca sa marchez un eventual loc promitator, asa ca nu duc niciodata lipsa de locuri noi, daca vreau sa fac o schimbare.

Sectorul_B_1

Gabriel Calin: Imi fac strategia de nadire in functie de locurile pe care le gasesc. Nu sunt adeptul unei singure strategii. Daca gasesc locuri interesante de dimensiuni mai mari, fac o nadire extinsa si cu o cantitate mai mare de nada, insa in cazul sectorului B folosesc in marea majoritate a cazurilor metoda farfuriei de nada, nadind moderat cu aproximativ trei maini de boiliesuri deasupra monturii si una sau doua maini imprastiate pe o arie mai larga, de fiecare data cand plantez montura. Schimb lansetele o data sau de maxim doua  ori pe zi, iar locurile de pescuit le schimb dupa minim 24 de ore, daca vad ca nada nu a fost mancata de pe ele si daca gasesc alte locuri mai interesante.

Pompiliu Mihai: Strategia de nadire difera de la partida la partida. In primavara, nadeam din start, la inceputul partidei, cu 4kg de boiliesuri, plus seminte. La ultimele partide, fiind vara, am folosit mai putina nada, in jur de 4kg de boilies in toata partida. Trebuie sa te adaptezi la conditiile meteo si la frecventa trasaturilor. Daca nu am trasaturi, schimb lansetele la 24 de ore, nu mai devreme. La fel, nu schimb un loc mai devreme de 24 de ore. Nu toate locurile produc imediat, unele produc mai tarziu si conteaza sa ai incredere si sa astepti. Daca nu am o alternativa mai buna, pot sa nu-l schimb deloc.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

0 comentarii Adauga comentariu
Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma