Interviu cu Cristian Pinzaru

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 21 noiembrie 2017 3 comentarii

PARTIDA ANULUI

 

Vlad Pavlovici: Pe Varlaam, ploaia si mai ales vantul sunt clopotelul care cheama pestii la masa.

Cristian Pinzaru: Cele 48 de ore de ploaie au fost cele mai bune ore petrecute pe lac in mai bine de trei ani. Am avut parte de trasaturi mai ceva ca pe un carpodrom. Se intampla sa plantez o lanseta si sa am trasatura la alta. Sau sa am dublu dril. Lucrurile s-au mai domolit in momentul in care vremea a inceput sa se indrepte, iar eu am inceput sa raman fara nada. Fac o paranteza si amintesc de cele 15kg de boilies WLC Carp Red Squid plus alte kilograme de seminte mici Wild Carp Concept pe care le-am folosit intr-un timp atat de scurt doar pentru simplul fapt ca pestele se hranea frenetic, iar farfuriile de nada devenisera mult mai generoase, de aproximativ un kilogram de nada (boiliesuri si seminte) pe montura. Chiar si fara sa mai nadesc consistent, am avut parte pe finalul partidei de o premiera: un triplu dril. Fara indoiala ca factorii determinanti pentru reusita partidei - si nu neaparat in ordinea in care ii enumar eu - au fost: vremea (ploaie si vant cu directia potrivita), standul ales, localizarea, nada de calitate, monturile si un dram de noroc, pentru ca nu a fost prima partida in care am reusit sa prind multi pesti, dar de data asta au avut si greutatile dorite.

Interviu_Cristian_Pinzaru_1.

Vlad Pavlovici: Ai pescuit pe ambele sectoare ale lacului. Poti sa faci o comparatie intre ele? Cum vezi evolutia celor doua sectoare in viitor?

Cristian Pinzaru: In sezonul 2016, am pescuit mai mult pe Sectorul B si, sincer sa fiu, nu stiu de ce nu am facut-o la fel de mult si in sezonul 2017, in conditiile in care am avut partide de cinci, sase zile pe Sectorul B cu peste 50 de pesti pusi pe salteaua de primire. Evolutia pestilor din Sectorul B e uluitoare, au aparut dintr-o data capturi de peste 20 kg, iar cele de 15 kg sunt frecvente, atat de frecvente incat nu mai apreciem fiecare captura in parte. Daca pestii din Sectorul B vor avea acelasi ritm de crestere si in urmatorii ani, cu siguranta va fi o pista greu de egalat din toate punctele de vedere. De partea cealalta, e posibil ca pe Sectorul A sa avem in urmatorii doi ani capturi de peste 30 kg, lucru rar intalnit in Romania, iar mirajul acestor capturi cu siguranta te atrage ca un magnet.

Interviu_Cristian_Pinzaru_9

Sectorul A si Sectorul B sunt greu de comparat. Sunt lacuri surprinzator de diferite, tinand cont ca la origine sunt unul si acelasi lac, fiind despartite doar printr-un dig de cativa metri. Aproape totul e diferit, incepand de la cantitatea de nada necesara intr-o partida si pana la substrat, adancimile pe care se hraneste pestele, intinderea de apa, frecventa trasaturilor, perioadele in care se prind pestii (zi/noapte), gradul de dificultate. Fiecare lac are farmecul lui. Asemanarile intre ele mi se par a fi ca ambele raspund bine la vreme inchisa, eventual cu ploaie si vant, si la momeli de dimensiuni mici. Cu toate ca pe Sectorul B se pot prinde pesti cu lejeritate la doua boiliesuri de 20mm pe firul de par, eu am prins cei mai mari pesti cu momeli mici, in general cu un boilies de 16mm si un pop-up de 10-11 mm. Pestii sunt impecabili pe ambele sectoare, oferind pescarului poze demne de inramat si driluri de neuitat.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Cristii Matache

27 noiembrie 2017

Felicitari pentru intrebari dar si pentru raspunsuri.
Foarte utile pentru cei care vor sa ''incerce'' lacul fie el sectorul A sau B.
Numai bine!

Laurentiu Voicu

21 noiembrie 2017

Foarte bun interviul. Felicitari Cristi! O lectura placuta si obiectiva.

Lazarenco Ștefan

21 noiembrie 2017

Respect!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma