Interviu cu Cristian Pinzaru

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 21 noiembrie 2017 3 comentarii

CANTITATEA DE NADA

 

Vlad Pavlovici: Apropo de nada pentru Sectorul A. In octombrie, aveam programata o partida pe Sectorul A, pe care din pacate a trebuit sa o anulez in ultimul moment. In locul meu, a pescuit un prieten, Vitalii Bujilov. I-am lasat lui Vitalii echipamentul meu si nada. Cantitatea de nada pe care i-am dat-o a fost de 3kg de boilies, pentru o partida de cinci zile! Stiam ca n-o sa aiba nevoie de mai mult. La finalul partidei, nu reusise sa consume cele 3kg, in conditiile in care a prins 15 sau 16 crapi, cel mai mare avand 25,6kg. Am povestit asta ca sa se inteleaga ca o cantitate de 15kg de boilies poate fi foarte mare pentru 48 de ore pe Sectorul A, in timp ce pe Sectorul B poate fi mica! Sa revenim la experienta ta... ce nada folosesti?

Cristian Pinzaru: In ceea ce priveste nada, pana in acest sezon mereu am fost un pescar indecis. Am inceput sa pescuiesc cu boiliesuri produse in Anglia, ca mai apoi sa incerc cativa producatori autohtoni pentru simplul fapt ca voiam sa incerc cat mai multe tipuri de boilies, pana cand am reusit sa ma "stabilesc" la unul. Anul acesta am inceput un parteneriat cu WLC, ca field-tester, si am inceput sa folosesc exclusiv produsele WLC, alaturi de care am reusit mai multe capturi de peste 20kg decat in toti anii anteriori. Spun din propria experienta ca pescarul trebuie sa aiba incredere deplina in nada pe care o foloseste si, o data cu rezultatele, lucrurile vor functiona din ce in ce mai bine.

Interviu_Cristian_Pinzaru_12

Vlad Pavlovici: Care au fost cele mai bune rezultate pe care le-ai obtinut la Varlaam? De cat timp ai avut nevoie ca sa le obtii? Care crezi ca au fost factorii determinanti pentru obtinerea lor?

Cristian Pinzaru: Partida cea mai buna pe care am facut-o pe Sectorul A este de departe cea de la inceputul lunii iunie 2017, o sesiune fantastica, in care mi-am doborat recordul personal de doua ori in mai putin de o ora! Am reusit sa prind in jur de 20 de crapi, trei dintre ei depasind pragul de 20kg si multi altii de peste 15kg. Imi aduc aminte ca am inceput partida intr-o zi cu adevarat fierbinte, era prima zi de vara in adevaratul sens al cuvantului, iar tu tocmai filmasesi o imagine exceptionala care apare in filmul „Portretul unui lac: Sectorul A", imagine in care se observa cum pestii stau la suprafata apei si dau senzatia ca formeaza un vortex.

Interviu_Cristian_Pinzaru_5

Vlad Pavlovici: Da, sunt cateva cadre spectaculoase luate cu drona, in care se vede o "spirala" de vreo 60-70 de crapi plimbandu-se la suprafata, undeva in fata lui A6. Cadrele din film sunt scurte, dar in materialul brut avem minute intregi de filmare a bancului enorm de crapi mari, care traverseaza incet tot lacul, pleaca de pe A9 si ajung pe A2, in timp ce lacul e plin de pescari, sunt ocupate majoritatea standurilor si nimeni nu vede o trasatura!

Cristian Pinzaru: Vazusem asa ceva doar in cateva filmari din afara tarii, iar cand a aparut filmul tau, la aproape doua luni dupa partida, am ramas uluit. Spuneam ca am inceput partida pe o vreme foarte calda. In urmatoarea zi, temperatura a scazut brusc, probabil a coborat cu 10 grade, a inceput sa bata vantul si sa ploua. Ploaia si vantul au durat in jur de 48 de ore, iar toti pestii care se aflau „intre ape" au coborat pe substrat si au inceput sa se hraneasca.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

3 comentarii Adauga comentariu

Cristii Matache

27 noiembrie 2017

Felicitari pentru intrebari dar si pentru raspunsuri.
Foarte utile pentru cei care vor sa ''incerce'' lacul fie el sectorul A sau B.
Numai bine!

Laurentiu Voicu

21 noiembrie 2017

Foarte bun interviul. Felicitari Cristi! O lectura placuta si obiectiva.

Lazarenco Ștefan

21 noiembrie 2017

Respect!!!

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma