Intalnire cu Andy Chambers

vlad-pavlovici.jpg Vlad Pavlovici

Vlad Pavlovici este unul dintre cei mai cunoscuti pescari de crap din Romania. 
A publicat sute de articole, traduceri si interviuri care au avut o influenta majora asupra scenei crapiste din tara. Este responsabil de introducerea pe piata din Romania a numerosi producatori britanici de echipamente si nada. 
Colaboreaza cu lacuri si firme de prestigiu in calitate de consultant. Realizator de emisiuni TV. 

Data: 23 martie 2013 2 comentarii

VANATOARE DE CRAPI CAPITALI

 

Andy Chambers este un expert in pescuitul de tip enduro. E un stil de pescuit care abordeaza lacuri de mare intindere, in partide neverosimil de lungi, in cautarea unor crapi neverosimil de mari. Datorita dificultatii extreme, sunt destui cei care nu se pot raporta la experiente de o asemenea anvergura. Cand am publicat pentru prima oara in Romania articolele lui Andy Chambers, la jumatatea anilor 2000, au fost citite fara mare interes si in acelasi timp - o stiu din comentariile auzite pe marginea lor - intelese gresit, din mai  multe motive.

Intalnire cu Andy Chambers 6

Unul este ca acest pescuit nu e practicat deloc in Romania, dintr-un motiv dezarmant: nu avem crapi mari in ape publice intinse, salbatice.  Lacurile lui Andy sunt ape publice. Lacurile noastre publice sunt depopulate. Cine sa stea o luna pe o balta in care s-ar putea sa nu mai fie nimic? Alt motiv de neintelegere este ca avem tendinta de a privi articolele despre lacuri straine ca pe niste curiozitati exotice. Exotice sau nu, daca vrei sa inveti din experientele altora, atunci e mai eficient sa citesti articole care exista (ale autorilor straini) decat articole care nu exista (ale autorilor din Romania). De fapt, nu e nimic exotic in ceea ce scrie Andy, totul se poate aplica si in context romanesc, chiar daca la alte proportii.

Intalnire cu Andy Chambers 10

Si poate ca ar mai fi un motiv: Andy scrie atat de simplu si cu asemenea modestie, incat ai crede ca si pescuitul lui e la fel de simplu si ca exemplarele de peste 20-25 de kilograme pe care le prinde in mod curent sunt un rezultat... destul de simplu si el. Altii au mai multe de spus despre problemele unei partide de doua zile decat are el despre dificultatile unei partide de doua luni.

 

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

Postarea unui mesaj inseamna acceptarea tacita a continutului acestui Regulament. Sunteti responsabili pentru continutul mesajelor pe care le postati. Mesajele pot fi moderate. Orice abatere de la Regulament va duce la stergerea sau modificarea mesajului postat. Mesajele vor fi publicate doar dupa aprobare.

2 comentarii Adauga comentariu

valter

4 iulie 2013

Perseverenta lui mi-a depasit imaginatia!Timpul pare ca ii devine aliat cu cat se scurge mai mult...

George Tite

7 aprilie 2013

Este adevarat ceia ce spune Vlad, l-am intilnit pe lacul Madine din Franta unde s-a tinut WCC si ne spunea ca el este aici de 3 saptamani la pescuit .Dupa WCC unde Andy a fost in echipa de organizare tot el spunea ca mai ramane inca 3 saptamani pe Madine.

Magazin Pescuit MarelePescar Lacul Varlaam Baitshop 3 Lacul Paulesti Lacul Horgesti Okuma