Salut Stelian , multumim , orice sfat e bine primit .
Solubilitatea/insolubilitatea ingredientelor nu e un aspect care l-am neglijat , dupa cum ai observat sunt destul de multe produse care contin informatiile respective . Problema e alta , si ca sa discutam concret am sa iti dau un exemplu : Faina de peste LT94 . Producatorul garanteaza un continut de proteina solubila intre 18 si 32% . Asa e si cand vine vorba de alte ingrediente , pentru ca sunt produse naturale si pot sa apara mici diferente la fiecare lot . In al doilea rand , cea mai mare cantitate de faina de peste ( valabil si pentru alte ingrediente ) este utilizata in alte domenii decat pescuitul , spre exemplu cresterea de porcine . In aceste cazuri nu se pune accent pe gradul de solubilitate a unui produs , dintr-un simplu motiv , nu ajung in apa . Sunt ingrediente in a caror fisa tehnica nici nu este specificat daca produsul este solubil sau nu . Cei mai importanti sunt parametrii referitori la proteine/lipide/carbohidrati etc. Acestia sunt respectati cu strictete de fiecare producator . Noi introducem in descrierea produsului tot ce poate fi important in utilizarea lui pentru productia de nade .
Numai bine !
|