CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Joi Mar 28, 2024 4:38 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Extract lichid hemoglobina
MesajScris: Lun Feb 15, 2021 11:24 am 
Neconectat

Membru din: Mie Mar 07, 2018 10:23 am
Mesaje: 307
Buna Ziua,

A folosit cineva acest lichid nutritiv ?
Îmi trebuie pentru partea lichida a unui rețete de birdfood solubile (mai pun Minamino, drojdie lichida si Lichid Liquid SuperStim de la FeedStimulants + aroma fructe sau sirop de arțar)
Rețeta are PROTEIN KONZENTRAT 50g si am de gând sa pun si plasma 50g de aceea întreb de acest lichid (rețetă mai are G60, spărtura de orz si ovăz, praf melasa, praf CSL, gluten de grâu, proteina de soia, faina de secara si orez, curcuma, cereal crumb, amidon gelificat la rece )
Daca știți un lichid fără un miros specific si proteic ! Nu-mi place sa lucrez cu L030


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Extract lichid hemoglobina
MesajScris: Lun Feb 15, 2021 1:49 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Ian 04, 2017 5:15 pm
Mesaje: 127
Pai toate lichidele hidrolizate prezinta un miros puternic care pe langa faptul ca sunt produse din organisme acvatice sau alte derivate din carne (majoritatea )mirosul se accentueaza in urma procesului de hidroliza. Vrei un produs derivat vegetal sau unul animal ? Tinand cont de faptul ca lucrezi cu un birdfood, parerea mea este ca minamino mentionat de tine plus csl sunt suficiente intr-o reteta.

Ce cauti tu eu nu cunosc, produsele bune hidrolizate au un miros puternic, asta daca cauti calitate in produs si nu doar pe fisa tehnica ... Un produs bogat in proteine nu este neaparat mai bun decat unul cu cantitate mai scazuta. Conteaza foarte mult sursa proteinei, dar si procesul de fabricatie, pasteurizare sau conservare, depozitare etc.

In partea lichida se pot dizolva si produse solubile fainoase, totul tine de solubilitatea lor. In orice caz eu sunt adeptul a maximum 2 lichide in boilies intr-o cantitate mai mare.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Extract lichid hemoglobina
MesajScris: Lun Feb 15, 2021 3:14 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Mar 07, 2018 10:23 am
Mesaje: 307
In prezentare scrie : și absența unui miros marcant, de aceea am întrebat (folosesc plasma si nu are un miros agresiv)
Balta pe care o sa folosesc, este destul de complicata: 12ha, apa de maxim 1m adâncime, peste foarte puțin si cu multa hrana naturala, pestele a fost hrănit 3 ani de zile cu FNC. Mai rău decât atât, balta este plina de rădăcini de răchită, sunt 2 zone de maxime 30m2 unde poți sa plantezi (exclus momitor, obligatoriu plumb pierdut) si peștii nu stau acolo. Nu mai am timp de partide lungi, nada cu semințe nu-mi atrage pestele repede, alte bile funcționează (mai ales cele cu aroma de fructe) dar nu pentru partide scurte. Bonus este atacata de pelicani, cormorani si are si somn
De ce folosesc lichid de drojdie(Liquid Enzyme Treated Yeast Extract): spărtura de ovar si orz, nu o folosesc bruta așa cum iese din moara, o fierb(după care o bag la cuptor), lichidul rezultat îl folosesc. Lichidul de drojdie mă ajuta ca sa nu fermenteze repede, pe lângă faptul ca este un atractant destul de bun
De ce folosesc Liquid SuperStim: este un pontentiator de gust, după mine multe peste glutamat dar nu la nivelul DMPT


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Extract lichid hemoglobina
MesajScris: Mar Feb 16, 2021 11:51 am 
Neconectat

Membru din: Mie Mar 07, 2018 10:23 am
Mesaje: 307
Încă o precizare : rețeta de aici nu-mi aparține, este rețeta de hrănire din crescătoriile de crap din Franța (pelete de 14mm). Ce este in plus, doar Minamino si praf CSL. In loc de amidon de porumb am pus amidon gelificat ca sa tina mai mult. Am primit un sac din Franța (2,53€/kg pret producator, dar nu pot sa cumpar) a funcționat in condițiile date si am încercat sa replic cat de cat, aparent rezultatele au fost similare (doar 2 partide de pescuit de 8 ore). ATENTIE nu spun ca funcționează oriunde si oricum


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: