CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Joi Mar 28, 2024 5:08 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 10:06 am 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:32 am
Mesaje: 27
Salutare.
Pana sa vad Nash titan t2 camo eram setat pe Fox retreat+.
Am ramas foarte impresionat de cortul de la nash, dar am ceva nelamuriri...
Desi materialul arata foarte bine, faptul ca are doar 5000HH ma pune pe ganduri.
Unii spun ca 5000hh e suficient pt partidele facute in romania, dar totusi 5000hh vs 20000hh.....
Stiu ca varianta camo e apruta anul acesta si probabil sunt putini cei care-l folosesc, doresc ceva pareri de la cei care au avut/au Titan-ul non-camo.

Merci


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 10:33 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Cu care variantă de Fox Retreat+ compari Nash Titan T2 Camo, cea pentru o persoană (1 Man) sau de două persoane (2 Man)? Cauți un cort pentru una sau două persoane?


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 10:46 am 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:32 am
Mesaje: 27
Salut Victor.
Retreat+ 1 man
Titan t2 ma intereseaza ca,,, comparatie..cu toate ca e 2man, nu e "garaj"..


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 12:47 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Sebastian, n-am văzut și analizat "pe viu" Titan, așa că mă bazez pe analiza comparativă a specificațiilor și celor văzute în materiale de prezentare, făcând abstracție de faptul că folosesc și sunt mulțumit de Fox Retreat+ 1 Man.

Pe pagina oficială a produsului (https://www.nashtackle.co.uk/products/view/titan-camo) nu este menționat hydrostatic head-ul (HH), dar este pe alte website-uri care comercializează acest cort, așa că putem presupune că informația este corectă. Oricum, coloana de 5.000mm n-ar trebui să fie o problemă deoarece, spre deosebire de haine, foaia de cort stă întinsă și nici nu se exercită presiune asupra ei (cum este cazul hainelor în dreptul articulațiilor, de exemplu). În plus, dacă îți achiziționezi și winter skin, ceea ce îți recomand, problemele impermeabilității și condensului ar trebui să dispară. Pe de altă parte, este adevărat că între două materiale, unul cu HH de 5.000mm și celălalt de 20.000mm, este de preferat al doilea.

Titan T2 are, conform specificațiilor, are o amprentă mai mare la sol decât Retreat+ 1 Man. Cu toate astea, cortul Fox este mai înalt cu 15cm. Dacă nu ești o persoană înaltă sau nu ai probleme cu șalele, atunci plusul de înălțime s-ar putea să nu conteze atât de mult. Totuși, un cort mai înalt vine cu un plus de confort atât când intrăm/ieșim, cât și înăuntru.

Cam atât pot să spun doar pe baza specificațiilor tehnice. La Fox Retreat+ 1 Man am scris o recenzie acum un an (https://www.carponline.ro/recenzii/fox-retreat-1-man) și, după încă un an de folosire, nu am nimic de adăugat sau schimbat la cele de acolo. Dacă ai posibilitatea să analizezi din punct de vedere funcțional Titan T2, având detaliile din recenzie și cele de mai sus, cred că vei putea lua o decizie informată.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 1:00 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:32 am
Mesaje: 27
Salut victor si multumesc pt raspuns.
Stiu ca amprenta la sol la titan t2 este mai mare si chiar imi place chestia asta. Legat de inaltime stiu ca e mai ok foxul..dar acei 15cm nu sunt un impediment pt mine. Am citit recenzia ta la retreat +. Am avut modelul vechi de retreat si nu am avut ce sa.i reprosez. Dupa ce am vazut Titanul expus am ramas placut impresionat. Foarte robust..spatios..material care pare super ok. Winterskin oricum cumpar. Singurul lucru care ma da inapoi este 5000hh...

De asta astept pareri de la cei care-l au..

Multumesc


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 7:12 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6006
sebastianvlad scrie:
Singurul lucru care ma da inapoi este 5000hh...

Nu mi-as face griji in privinta coeficientului de impermeabilitate in sine. Un coeficient de 5.000mm HH poate fi foarte bun. Cu ani in urma, cand au aparut primele corturi de crap in Romania, ​multe aveau un coeficient de impermeabilitate de 3.000mm si erau impermeabile si ele. Un cort cu coeficient de 5.000mm era... lux.

​E interesant ca groundsheet-ul cortului putea avea un coeficient de impermeabilitate mai mare decat panza cortului, pentru ca presiunea pusa pe groundsheet - pe care se calca - era mai mare. Totusi, inca n-am intalnit pescar pe care sa-l preocupe coeficientul de impermeabilitate al groundsheet-ului.

Daca vrei sa intelegi cum se pune problema in privinta impermeabilitatii corturilor, ​gasesti destule informatii pe net. ​​Vezi de exemplu informatiile date de Snugpak, care e un producator ​britanic ​de echipament​e si haine pentru uz militar​ si civil​: UNDERSTANDING HYDROSTATIC HEAD – HOW WATERPROOF IS MY TENT? E doar un exemplu, sunt multe altele.

In principiu, putem fi de acord ca un coeficient mai ridicat e preferabil unui coeficient mai scazut, insa coeficientul de impermeabilitate e doar un aspect. Felul in care e construit cortul (la cusaturi, la fermoare) conteaza si el​ pentru impermeabilitate​. La fel, calitatea materialului si rezistenta la uzura, in timp. ​Daca un cort ia apa, e putin probabil sa ia apa prin mijlocul materialului. E mult mai probabil sa ia apa pe la cusaturi si fermoare, in special cand intervine si presiunea vantului.​

​La corturile de crap, cel mai mare coeficient de impermeabilitate l-au avut un timp corturile Aqua si Trakker, care foloseau un material cu 14.000mm HH, apoi Nash cu un material de 15.000mm HH (intamplator, chiar un model anterior de Titan), apoi au aparut corturi cu 20.000mm HH. Sunt insa destule corturi de piata cu valori mai mici care sunt complet impermeabile si ele... daca sunt bine construite.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Mar Iul 16, 2019 7:24 pm 
Neconectat

Membru din: Mar Noi 28, 2017 8:32 am
Mesaje: 27
Multumesc !


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron