Multumesc, Viorel.
N-o sa intru prea mult in detalii pe forum, pentru ca vreau sa fac un film despre Polcesti si eventual sa scriu un articol in lunile urmatoare. Pe scurt, insa, vezi mai jos cateva informatii.
Polcesti (pe segmentul despre care vorbim) e un bazin de ferma piscicola lung de aproximativ 900m si lat de 150-180m. Adancimile in momentul de fata, cand nivelul lacului e scazut, sunt de 2,70m pe centru si 1,5-2,2m pe margini. Seamana cu Horgesti ca forma si ca lungime. Ca si la Horgesti, vantul dominant bate in lungul lacului si e posibil ca pestele sa mearga dupa vant. Substratul e malos pe mijlocul lacului si destul de tare pe margini. Zonele tari de langa mal (atat malul de pe care se pescuieste, cat si malul opus) sunt foarte bune pentru prezentarea nadei si a monturii.
Lacul are o densitate medie de peste. Nu e carpodrom - si sper nici sa nu devina! Pestele nu trage des, dar majoritatea trasaturilor sunt de crap de "doua cifre". Trebuie sa fii pregatit sa cauti si sa astepti. Unele locuri sunt in mod clar mai bune ca altele, chiar daca par la fel. E tipic pentru lacurile cu foarte putine structuri, cum sunt bazinele de ferma piscicola.
O problema speciala la Polcesti e densitatea de sturion. Sturionii se aduna imediat pe orice nada cu fainuri de peste sau carne si incepi sa-i prinzi unul dupa altul. Ca sa-i evit pe cat se poate, am pescuit cu porumb, alune tigrate si boiliesuri pe baza de alune tigrate. Asta nu elimina complet riscul de a prinde sturion, am prins cativa si la pop-up-uri sau la porumb, dar prinzi unul sau doi intr-o partida, nu unul sau doi pe ora!
Tinand cont ca nivelul actual al apei e scazut cu vreo jumatate de metru, daca nu mai mult, n-ai cum sa scoti pestele de pe mal. Trebuie intrat in apa macar pana la genunchi, dar e de preferat sa intri mai mult, deci e bine sa ai o pereche de "waders".
|