CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Dum Apr 28, 2024 1:30 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Timp de fierbere pentru boilies
MesajScris: Dum Mai 04, 2014 9:34 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Dec 19, 2013 3:10 pm
Mesaje: 308
Localitate: Cluj-Napoca
va rog sa-mi spuneti la boiliesurile fierte am vazut ca in functie de diametru se fierb pana la 90 de secunde. aceste 90 de secunde se calculeaza din momentul in care le-am pus in oala cu apa care deja clocoteste sau de cand incepe apa cu boiliesurile sa clocoteasca?
dupa ceasul meu mi-a iesit in jur de 9 - 11 minute din momentul in care le-am pus in apa clocotita si abia atunci s-au ridicat.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Mai 04, 2014 9:43 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Boiliesurile se fierb si mai mult de 90 de secunde, depinde de diametru, de mix si de cum vrei sa fie - mai tari sau mai moi.

Timpul de fierbere se calculeaza din momentul in care ai pus boiliesurile in apa clocotita, cu conditia ca apa sa nu se opreasca din clocot. Nu te intereseaza cand si daca se ridica boiliesurile la suprafata.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Mai 04, 2014 10:53 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Dec 19, 2013 3:10 pm
Mesaje: 308
Localitate: Cluj-Napoca
ok, dar in momentul cand am pus boiliesurile in apa, aceasta nu a mai clocotit (normal) si in timpul de 2 minute cat am vrut sa le fierb nu a dat niciun clocot. am scos bilele respective si am constatat ca in interior nu erau fierte si din forma sferica doar 15 % era crusta tare, in interior fiind moale si intreaga bila usor gumata cu posibilitatea inca de formare.
ca sa fie mai usor si de inteles de ce boiliesurile mele home-made s-au comportat asa va pun si cum le-am facut:
- 125 gr faina de malai
- 125 gr faina de gris
- 100 gr faina de soia
- 120 gr seminte de pasarele din care 90 gr macinate faina
- 30 gr praf nuca de cocos
si la 5 oua am adaugat:
- 1 lingurita de miere
- jumatate lingurita de sare
- 100 gr. unt de arahide
- si 10 ml sirop de ciocolata
dupa care am bagat coca intr-o punga si am lasat-o in congelator o ora

- s-au legat foarte bine, le-am rulat la 22 mm le-am fiert pana s-au ridicat (asta fiind cam 8-9 minute in total) si maxim doua minute de cand boiliesurile au inceput sa fiarba, dupa care le-am pus in ladita la uscat.
- inca nu s-au uscat de tot, operatiunea am executat-o acum vineri si estimez ca se vor usca de tot maine dimineata.
sunt primele boiliesurile pe care le fac si le-am facut sa vad daca iasa ceva (daca se leaga si cum se vor comporta dupa uscare), nu stiu daca voi prinde peste cu ele dar consider ca este un inceput pentru a intelege cum se ruleaza un boilies.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Mai 04, 2014 11:20 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Alexandru_Sebastian scrie:
in momentul cand am pus boiliesurile in apa, aceasta nu a mai clocotit (normal) si in timpul de 2 minute cat am vrut sa le fierb nu a dat niciun collect.


Ai pus prea multe boiliesuri in apa si apa s-a oprit din fiert. Iti trebuie un volum de apa proportional cu cantitatea de boilies.

Ia o oala suficient de mare, fierbe in ea suficient de multa apa si pune o cantitate de boiliesuri care sa nu opreasca apa din fiert. Apa trebuie sa fiarba permanent. Cronometreaza timpul de fierbere din momentul in care ai pus boiliesurile in oala. Nu te preocupa daca boiliesurile se ridica sau nu, urmareste doar timpul de fierbere.

PS1: Ti-am sters imaginile, erau prea mari sau prea mici si, oricum, nu ajuta in discutie.
PS2: Daca sunt primele boiliesuri pe care le faci, fa-le dupa un mix consacrat. Mixul tau e o improvizatie.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Dum Mai 04, 2014 11:24 am 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Joi Dec 19, 2013 3:10 pm
Mesaje: 308
Localitate: Cluj-Napoca
multumesc pentru sfaturi o sa incerc din nou.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Mai 05, 2014 8:26 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Dum Noi 03, 2013 8:21 pm
Mesaje: 55
Localitate: Bucuresti
cred si eu ca s-au legat bine, doar ai facut o mamaliga pe cinste

Asa cum a spus si Vlad, ori fierbi mult mai multa apa, ori pui mult mai putine bile la fiert odata. Eu intr-o friteoza de 16l pun cam jumatate de kg de bile, iar cele de 22 le fierb de regula 2 min si 30 sec.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: