Salut Vali ,
In primul rand doresc sa confirm cele spuse de KTA , cantitatile minime de achizite pentru produse sunt defapt cantitati foarte mari , prin urmare daca nu rulezi o cantitate mare de boilies-uri pe an nu merita investitia .
Orice firma care comercializeaza ingrediente pentru mixuri incearca sa lucreze cu stocuri de marfa cat mai proaspata deoarece este in avantajul clientului , insa nu toate ingredientele au un grad ridicat de perisabilitate , de regula ingredientele cu continut de umiditate sunt cele mai sensibile , dar asta nu inseamna ca faina de peste, de exemplu, care are continut de umiditate in general de 5-10% dupa 12 luni de la data fabricatiei nu mai este buna de nimic , ci dupa 12 luni incepe sa piarda treptat din valoarea nutritiva .
La polul opus se afla ingredientele cu continut scazut de umiditate sau deloc . Iti dau un alt exemplu , betaina anhidra ( termenul de anhidru semnifica lipsit de apa ). Perioada de timp in care poate fi utilizat acest ingredient este mult mai mare fata de exemplul precedent , faina de peste .
Desigur toate aceste termene depind si de conditiile de pastrare , un lucru foarte important de altfel , iar daca nu ai un spatiu amenajat in acest sens , este greu sa pastrezi toate acele produse la temperatura optima si ferita de multi alti factori care le-ar putea afecta calitatile nutritive .
Iti spun aceste lucruri din postura de reprezentant de magazin online care se ocupa cu comercializarea de ingrediente pentru productia de boilies (
http://www.baitshop.ro ) , iar datele tehnice ale produselor imi sunt la indemana .