Intrebarea ta e formulata gresit - momeli dulci poti folosi in orice anotimp, nu numai primavara, iar momeli "pe baza" de ulei nu exista. Formula "pe baza de" indica un ingredient dominant (de exemplu, boiliesuri pe baza de faina de peste), iar uleiul nu poate fi ingredient dominant intr-o momeala, poate fi doar un aditiv. Intr-adevar, boiliesurile care contin doze medii sau mari de ulei sunt recomandate in sezonul cald. Cele care contin doze mici de ulei sunt valabile chiar si pe apa rece. Peletele uleioase sunt doar pentru sezonul cald. Anasonul, ca aroma, nu stiu sa fie legat de un anumit moment al anului. Condimentele, in general, merg bine oricand. Una dintre cele mai cunoscute nade cu anason e Partiblendul, un amestec de seminte mici care se poate folosi pe toata durata sezonului. Ca aroma de boilies, anasonul nu pare de interes pentru public la ora actuala, dar exista atractanti cunoscuti si eficienti care contin ulei esential de anason.
Daca vrei boiliesuri cu o tenta de anason, incearca uleiul esential The Sting de la Nash.
|