Legat de acest subiect in discutie, va pot spune ca atat eu cat si ai mei prieteni am cumparat ani de zile boilies-uri bazandu-ne doar pe felul in care miroseau (wow, ce puternic miroase a capsuna, sau, wow! ce "put" bilele astea a peste...etc). Nu ne gandeam niciodata din ce sunt facute, ce contine mix-ul in componenta lui, sau in ce procent se regaseste proteina vegetala si/sau animala. De fapt, nu ne interesau aspectele astea, ci, mai degraba era important pentru noi ca mirosul sa ne rupa nasul, si apoi sa avem rezultate in partidele de pescuit. Abia in momentul in care am inceput sa pescuim in delta, am constientizat, ca de fapt, lucrurile sunt mai complicate decat pareau. Zecile de kilograme de boilies-uri de care aveam nevoie pentru nadirea intensiva, intr-o partida de aproximativ 10 zile in Delta Dunarii, ne-au ridicat primele semne de intrebare! Ce fel de boilies-uri cumparam pentru nadire? Evident, am ales varianta sa facem nadirea cu boilies-uri ieftine cumparate din comert, ca sa nu ne rupa buzunarele, si tot evident a fost faptul ca rezultatele au fost foarte slabe, ani la rand. Experienta asta m-a convins in cele din urma sa-mi fac singur mix-urile, si sa-mi rulez singur boilies-urile, pentru ca mix-ul e mult mai important decat aroma. Si apropo de aroma, va pot spune, ca foarte multi producatori de boilies-uri din tara, folosesc "aroma fericirii", adica, glutamatul monosodic, sau monoglutamatul de sodiu, care, dupa cum se stie este cel mai puternic potentiator de aroma...
|