Parerea mea este ca in momentul in care spui squid sau crab ... te referi la un fish meal. In mod reflex printre pescarii de crap si producatorii autohtoni s-a asociat un anumit tip de aroma cu un anumit tip de mix, deci este doar o chestiune de exprimare pentru ca daca vrei sa afli mai multe trebuie sa depui ceva efort (ex sa citesti ce scrie pe ambalaj). In functie de locul, perioada din an, durata, scopul partidei, marca de bere preferata si mai ales culoarea masinii fiecare ingredient POATE avea un rol mai mare sau mai mic. Eu nu pot face o diferenta de importanta intre mix si parte lichida pentru ca, parerea mea, pentru o bila buna am nevoie de ambele. Intamplator, sau nu, am pescuit cu bile "identice" dar cu arome diferite, si am constatat diferente de randament. Alta data am "diluat" mixul si am pastrat partea lichida cu tot ce contine ea si NU am observat diferente de randament. Deci?! Alegerea mea este o bila echilibrata, care nu prezinta excese, dar nici carente, o reteta CORECTA. Aroma mea preferata este squid+capsuna
Sincer, nu prea am observat in discutii precizari ca pe o balta anume se prinde la o aroma sau un mix, ci mai degreaba la brandul bilelor folosite sau la tipul lor, iar de obicei cei care mentioneaza doar aroma o fac din motive personale stiute doar de ei si banuite de noi.