CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Dum Apr 28, 2024 12:17 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Fainuri de peste
MesajScris: Joi Mar 27, 2014 3:18 pm 
Neconectat

Membru din: Vin Mai 31, 2013 3:44 pm
Mesaje: 16
Am deschis acest topic pentru a afle cat mai multe despre felul in care se prepara (si din ce) fainurile de peste.

Marturisesc ca de multe ori m-am gandit sa prepar, mai bine zis sa incerc, fainuri de peste sau de carne; si de fieacre data nu ma puteam gandi la altceva decat la niste "tacamuri" de peste deshidratate in sare si uscate usor in cuptor cateva ore bune si apoi pisate.

Intrebarea:

Din ce si cum se prepara fainurile de peste sau de carne?

Multumesc mult de tot

Fire zbuciumate


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Fainuri de peste
MesajScris: Joi Mar 27, 2014 5:06 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iun 11, 2013 1:48 pm
Mesaje: 564
Localitate: Timisoara
Salutare. Faina de carne si sange se obtine prin tratament termic; in niste recipienti cu pereti dublii, prin care circula vapori fierbinti de apa. Temp din interiorul vasului este de pana la 120 grade Celsius. Pentru faina de carne rata de conversie deseuri de carne- faina de carne este de 20%, se proceseaza la o presiune de 3 bari. Continutul proteic este in medie de 55%. De aici mai rezulta 30% grasime- untura si ceva apa. In cazul fainii de sange rata de conversie e de 16% continutul proteic de 92%, multa apa si grasime deloc. In cazul procesarii sangelui, nu se foloseste presiune. Lucrez in domeniu, la un abator, la cel mai mare procesator de carne de porc din lume. In cazul fainii de peste nu ma pronunt, nu cunosc.

_________________
slowly we rot....by Obituary


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Fainuri de peste
MesajScris: Joi Mar 27, 2014 5:35 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mar Iun 11, 2013 1:48 pm
Mesaje: 564
Localitate: Timisoara
Mentionez faptul ca, umiditatea acestor faini, la ambalare, este de 2-3%.

_________________
slowly we rot....by Obituary


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Fainuri de peste
MesajScris: Joi Mar 27, 2014 6:19 pm 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
William Joyce scrie:
m-am gandit sa prepar, mai bine zis sa incerc, fainuri de peste sau de carne


Din putinul pe care il stiu despre producerea fainurilor de peste, ma indoiesc ca ti le poti face acasa - si nici nu vad sensul.

Daca folosesti cantitati mari, de ordinul sutelor sau macar zecilor de kilograme pe an, poti oricand sa discuti cu o firma care le produce sau le distribuie si sa cumperi en gros, la preturi mai mici (presupunand ca ai unde sa le depozitezi si cum sa le pastrezi in conditii bune, asta e o distractie separata).

Altfel, daca vrei sa reduci costul boiliesurilor, sunt alte drumuri mai accesibile. Unele s-au discutat in alte topicuri.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Fainuri de peste
MesajScris: Vin Mar 28, 2014 10:32 am 
Neconectat

Membru din: Vin Mai 31, 2013 3:44 pm
Mesaje: 16
Va multumesc mult de raspuns.

Era vorba de o curiozitate si anume procesul tehnologic al acestor fainuri.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: