CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Amidon cu gelificare la rece AGR
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=4057
Pagina 1 din 1

Autor:  Enescu Bogdan [ Lun Apr 29, 2019 3:00 pm ]
Subiectul mesajului:  Amidon cu gelificare la rece AGR

Buna Ziua,

Vreau sa înlocuiesc laptele de porumb. Pe site-uri scrie ca se poate folosi amidonul, 10% ar fi suficient. A folosit cineva?
Vreau sa pun partea lichida și apa, ca sa fac un groundbait pentru catapulta.

Autor:  Adrian Novac [ Lun Apr 29, 2019 7:45 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Am folosit de multe ori ca sa-mi fac boilies-uri solubile sau pasta pentru momitor.
Foloseste cu incredere! Leaga foarte bine si nu lipeste asa cum face laptele de porumb. 10% ar trebui sa fie suficient.

Autor:  Enescu Bogdan [ Lun Apr 29, 2019 9:53 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Mulțumesc Adrian!
Mai am niște întrebări tehnice, dacă ști sa-mi spui:
1.Când folosesc lapte de porumb utilizez 200ml lapte+200ml apa+100ml lichid nutritiv. In cazul AGR pun doar 200ml de apa + 100ml lichid sau 400ml apa + 100ml lichid? Sau testez putin câte putin cantitatea de apa de la 200ml pana simt ca se leagă corect?
2.Folosirea AGR impune un timp de " uniformizare" a lichidului în coca mai îndelungat (sa zicem 30 min)?
Vreau sa renunț la laptele de porumb pentru ca îl găsesc incomod, iar calitatea acestuia lasă de dorit de la lot la lot

Autor:  doruSV [ Mar Apr 30, 2019 7:00 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Pentru bile solubile, e bun laptele de porumb. Fiindca e solubil. Amidonul nu prea te ajuta la capitolul asta. In schimb, castigi pe partea de rulare, coca e semnificativ mai putin lipicioasa.
Laptele de porumb, care numai lapte nu e din porumb, ci o solutie de zahar invertit ce poti face si singur pe aragaz in 10 minute, e foarte dulce si actioneaza ca si un conservant.
Mai e o varianta, melasa de sfecla. Asta e naturala, solubila, foarte bun atractant natural, dar iti face o coca foarte lipicioasa si greu de rulat; in schimb am avut bune rezultate la pescuit cu ea.
O mica observatie: pentru partide lungi, cand sunt vizate trofee, as renunta la dulce si as inlocui cu ceva cat mai fad ca si gust, respectiv as alege amidonul.

Autor:  Enescu Bogdan [ Mar Apr 30, 2019 7:37 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

@doruSV

Nu vreau sa fac bile solubile în adevăratul sens al cuvântului, mai precis vreau sa fac o bila solubila de diametrul 80mm pe care s-o arunc cu catapulta și sa ma tina 3-4 ore (lângă ele vor fi și bile tari) la un preț rezonabil. Cum nu ști din ce este făcut laptele de porumb, prefer sa-l evit. Am făcut și eu pe aragaz din fructoza 50% și glucoza 50%, dar fructoza are un mare inconvenient lângă protein Koncentat, pre-digerata și pudra de ficat face amestecul foarte lipicios.

Autor:  Adrian Novac [ Mie Mai 01, 2019 7:09 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Eu am facut solubile cu AGR si crede-ma ca sunt cu adevarat solubile. Au cam acelasi timp de dizolvare ca cele cu lapte de porumb plus avantajul ca nu se lipesc.
Eu pun partea lichida, apoi apa, putin cate putin, pana cand coca ajunge la consistenta dorita. Masor cata apa am pus la primul kilogram de mix, apoi imi este mult mai usor la restul cantitatii pe care o mai am de rulat.
Daca imi lipseste dulcele dat de laptele de porumb, atunci adaug pur si simplu indulcitor.
Diferenta dintre o coca lipicioasa si una gumata e semnificativa atunci cand vrei sa rulezi.

Autor:  Enescu Bogdan [ Mie Mai 01, 2019 9:32 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Am înțeles
Mulțumesc Mult!

Autor:  Enescu Bogdan [ Mar Aug 06, 2019 12:56 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Bila de 24mm cu 10% Amidon uscate 6 săptămâni [am pus conservant pentru ca am folosit multa faina (nu pudra) ficat] pe apa cu temperatura de 20°C țin cam 5h30 ore, la 24°C scade la vreo 4h, la 28°C maxim 2h
La groundbait nu recomand bila de 60mm cu 30% semințe sta in apa la 20°C cam 10h pana începe sa se destrame.
Va confirm ca fructoza si melasa nu se înțelege bine cu amidonul.
Impresia mea: funcționează!
Am găsit amidon de porumb la 4 lei/kg, o avea același efect?
Va mulțumesc încă o data!

Autor:  Enescu Bogdan [ Mar Aug 06, 2019 1:49 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Amidon cu gelificare la rece AGR

Scuze, am uitat o lucru important, daca folosim CLO, acesta are cam 60% amidon deci cantitatea pe care o punem adică 10% trebuie sa tine seama si cantitatea din CLO.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/