CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Alune tigrate uscate
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=3944
Pagina 1 din 1

Autor:  madarasbogdan [ Mar Feb 12, 2019 2:26 pm ]
Subiectul mesajului:  Alune tigrate uscate

Salutare!

Folositi acest tip de alune tigrate uscate?
Sunt interesat de modul in care pot fi folosite pentru nadire si daca pot fi folosite in aceata stare, uscate?

https://marelepescar.ro/alune-tigrate-u ... o-5kg.html

Multumesc!

Autor:  Vlad Pavlovici [ Mar Feb 12, 2019 2:53 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Toate alunele tigrate uscate trebuie preparate. Nu se folosesc in stare uscata.

Se lasa la inmuiat minim 24 de ore, dupa care se fierb 30-60 de minute.

Tine cont, insa, ca unele lacuri interzic nadirea cu alune tigrate.

Autor:  madarasbogdan [ Mar Feb 12, 2019 3:41 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Multumesc Vlad!

Doresc sa le folosesc intr-un mix cu alte seminte

Autor:  esoxclub [ Mar Feb 12, 2019 4:05 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Salut Bogdan. Poti folosi alunele intregi dupa ce le prepari dar am observat ca au dat randament bun si sparte amestecate cu seminte mici gen canepa. Privavara aleg aceasta tactica cu alune tigrate sparte, seminte de canepa preparate, porumb la conserva si boilies solubil. Fir intins!

Autor:  Adrian1 [ Dum Mar 17, 2019 9:31 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Vlad Pavlovici scrie:
Toate alunele tigrate uscate trebuie preparate. Nu se folosesc in stare uscata.

Se lasa la inmuiat minim 24 de ore, dupa care se fierb 30-60 de minute.


Se fierb in apa si atat sau cu zahar?
Cum ne dam seama ca sunt preparate bine dupa aceste minute?
De exemplu porumbul se fierbe pana incepe sa se crape usor... Dar alunele?

Autor:  Sirbu Danut [ Lun Mar 18, 2019 1:38 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Adrian1 scrie:
Vlad Pavlovici scrie:
Toate alunele tigrate uscate trebuie preparate. Nu se folosesc in stare uscata.

Se lasa la inmuiat minim 24 de ore, dupa care se fierb 30-60 de minute.


Se fierb in apa si atat sau cu zahar?
Cum ne dam seama ca sunt preparate bine dupa aceste minute?
De exemplu porumbul se fierbe pana incepe sa se crape usor... Dar alunele?



de 3,4 ani pescuiesc pe lacurile din ungaria.. unde ca nada alunele se folosesc cam 80% din cantitatea totala de nada.Am observat in acest timp alunele provoaca un apetit grozav pt pestii si din contra nu ii agraveaza cu ceva. Din experienta mea am tras cateva concluzii: 1. Si cea mai importanta , pe lacurile unde se pescuieste cu aluna nu este nc o diferenta intre a pescuii cu aluna sau cu boiles, am prins atat ca nr cat si ca greutati pestii in mod egal aproximativ .. cateodata chiar mai mari pescuind cu aluna atat la carlig cat si pe patul de nada. Folositi aluna cu incredere , preparati-o cum trebuie si o sa aveti surprize la capturi, binenteles pe lacurile unde iti permite regulamentul.

Autor:  Florin Popa [ Lun Mar 18, 2019 11:41 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Alunele se prepara astfel:se toarna peste alune apa calda,dar sa treaca cam o palma,se lasa la inmuiat 24-48 ore,apoi se fierb la foc mediu 45 minute.Se lasa apa sa se raceasca si se adauga 250g zahar, daca se poate din trestie de zahar,la un kg. alune.Eu folosesc si 250 ml sirop artar din lidl,in locul zaharului.Trebuie puse de la inceput in ceva ermetic si la caldura camerei.Dupa cateva zile formeaza o gelatina,apoi se pot congela in pungi.Numai bine!Recomand sa le speli la inceput si atentie ce apa folosesti.Cand le pui la fiert sa fie acoperite bine de apa,ca se evapora multa in timpul fiertului,daca nu este un capac usor deschis.

Autor:  okd [ Mar Mar 19, 2019 8:02 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

stiti cumva daca carasul (sub 500 de g sa zicem) le mananca ? sau care ar fi avantajul folosirii lor in comparatie cu un porumb cu bob mare ?

Autor:  Adrian1 [ Mar Mar 19, 2019 9:19 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Florin Popa scrie:
Alunele se prepara astfel:se toarna peste alune apa calda,dar sa treaca cam o palma,se lasa la inmuiat 24-48 ore,apoi se fierb la foc mediu 45 minute.Se lasa apa sa se raceasca si se adauga 250g zahar, daca se poate din trestie de zahar,la un kg. alune.Eu folosesc si 250 ml sirop artar din lidl,in locul zaharului.Trebuie puse de la inceput in ceva ermetic si la caldura camerei.Dupa cateva zile formeaza o gelatina,apoi se pot congela in pungi.Numai bine!Recomand sa le speli la inceput si atentie ce apa folosesti.Cand le pui la fiert sa fie acoperite bine de apa,ca se evapora multa in timpul fiertului,daca nu este un capac usor deschis.


Doresc sa le prepar inainte cu 24h sa plec la pescuit iar partida va dura 72h. Pe balta cum le pastrez?

Autor:  Florin Popa [ Mie Mar 20, 2019 12:07 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Alune tigrate uscate

Eu folosesc alunele in Ungaria pt. a evita platicile dar si pentru faptul ca crapul le prefera.Pe malul apei daca este cald,alunele vor continua sa fermenteze.Recomand sa le duci congelate si totul o sa fie ok.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/