CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Vin Mar 29, 2024 2:02 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Vin Sep 07, 2018 10:14 am 
Neconectat

Membru din: Lun Ian 15, 2018 2:15 pm
Mesaje: 22
Localitate: Timisoara
Salut!
Voi cum procedati cu bilele imediat dupa ce le scoateti de la fierbere?
Ce ar trebui facut cu ele ca sa-si pastreze cat mai mult proprietatile?


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Vin Sep 07, 2018 11:59 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6006
​Daca vreau sa ramana proaspete si moi, le las sa se usuce cateva ore (de obicei, pana in ziua urmatoare fierberii), dupa care le bag la congelator.

Daca vreau sa le deshidratez, le intind pe niste rame si le tin la uscat una-doua saptamani. Trebuie intoarse zilnic, ca sa se usuce pe toate partile. Unele boiliesuri se usuca mult mai greu decat altele. in functie de compozitie.

Astea sunt cele doua metode pe care folosesc in mod obisnuit. Ocazional, pot sa le ingrop in sare sau in pelete sau sa le dau o glazura de lichid (eventual glicerina), in functie de ce urmaresc.

Spune-ne ce proprietati vrei sa-si pastreze boiliesurile dupa fierbere si poate reusim sa-ti dam un raspuns precis.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Sep 10, 2018 11:22 am 
Neconectat

Membru din: Lun Ian 15, 2018 2:15 pm
Mesaje: 22
Localitate: Timisoara
Mi s-a recomandat ca imediat dupa fierbere sa le imersez pentru cateva secunde in apa rece. E bine sau nu?


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Sep 10, 2018 11:44 am 
Neconectat

Membru din: Sâm Mar 08, 2014 1:40 pm
Mesaje: 87
Localitate: Brasov
Asta este doar ptr oprirea procesului de fierbere in totalitate ...desi dupa parerea mea nu trebuie ..

_________________
Dragos C. - Brasov


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Sep 10, 2018 9:12 pm 
Neconectat

Membru din: Lun Ian 15, 2018 2:15 pm
Mesaje: 22
Localitate: Timisoara
Nici eu nu vad rostul unei asemenea operatiuni dar mi s-a recomandat - asa ca m-am gandit ca nu e bai daca intreb... Eu fierb bilele pe abur.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Lun Sep 10, 2018 9:45 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Vin Oct 17, 2014 9:05 am
Mesaje: 63
Localitate: Suceava
Nu vad avantajele boilesurilor preparate la aburi, tot asa cum nu vad avantajele directe ale celor fierte. E doar parerea mea, bazata pe niste observatii personale de-a lungul timpului.

Dar... un articol interesant in care altii si-au batut capul cu asa ceva mai in detaliu (inclusiv experimentand) il gasiti aici : https://www.mainline-baits.com/mainline ... teaming-8/


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Sep 13, 2018 7:03 am 
Neconectat

Membru din: Joi Ian 02, 2014 2:50 am
Mesaje: 254
doruSV scrie:
Nu vad avantajele boilesurilor preparate la aburi, tot asa cum nu vad avantajele directe ale celor fierte. E doar parerea mea, bazata pe niste observatii personale de-a lungul timpului.

Dar... un articol interesant in care altii si-au batut capul cu asa ceva mai in detaliu (inclusiv experimentand) il gasiti aici : https://www.mainline-baits.com/mainline ... teaming-8/


Foarte interesant articolul, obiectiv si clar scris


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Joi Sep 13, 2018 7:32 am 
Neconectat

Membru din: Vin Oct 18, 2013 7:47 pm
Mesaje: 254
E departe de a fi obiectiv, deoarece aburul, in conditii de fierbere normale, nu are temperatura mai mare de 100 de grade Celsius, din contra.

In al doilea rand, alatura intr-o imagine doua bile, unul fiert 10 minute la abur (cel patruns) si unul in apa, 2 minute si ceva, acesta nefiind fiert pe interior. Acum, daca vreau sa am o bila nefiarta, pot sa reduc timpul de fierbere la abur si exact acelasi lucru se va intampla.

Mie mi se pare doar o incercare superficiala de a plusa pe un avantaj al firmei respective in privinta fierberii boiliesurilor, prin inducerea in eroare a publicului prin prezentarea eronata a realitatii fizice, ca sa nu-i spun altceva. Exista suficiente date privind temperatura aburului si evolutia acestuia in functie de presiune (nu e cazul la fierberea boiliesurilor in conditii normale), accesibile prin doua-trei clickuri.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: