andrei_h scrie:
Ideea de a combina faina LT cu cea de sardine și anșoa a fost pentru a reduce puțin costurile și ma gândeam ca având mai multe feluri de faina de peste nu poate decât sa ajute.
Prin folosirea mai multor ingrediente (cum ar fi doua fainuri de peste in loc de una), nu reduci costurile decat aparent. De fapt, le cresti. Cu cat ai mai multe ingrediente, cu atat ai costuri de achizitie mai mari si probabil vei ramane cu fractii, care sunt bani blocati sau pierduti.
Apropo de asta, vad unele firme facand reclama la numarul de ingrediente dintr-un boilies. Boiliesul nostru are 20 de ingrediente. 30 de ingrediente. 40 de ingrediente. In realitate, nu conteaza cate ingrediente ai, conteaza doar daca boiliesul da rezultate sau nu. Logistic, te intereseaza sa faci un boilies competitiv cu ingrediente putine, nu multe. Numarul de ingrediente nu garanteaza nimic si nici nu se poate verifica.
Inca un lucru: vrei ca ficatul sa fie atractantul principal. Pe piata sunt mai multe feluri de faina de ficat sau pudra de ficat. Unele sunt de pui, unele sunt de porc, unele sunt de vita. N-am o recomandare pentru un anumit produs, voiam doar sa-ti spun ca nu toate sunt la fel si e bine sa urmaresti lucrul asta cand testezi reteta.