CarpOnline.ro
http://carponline.ro/forum/

Boiles Fiert - Textura Moale
http://carponline.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=3636
Pagina 1 din 1

Autor:  madarasbogdan [ Mie Apr 25, 2018 8:16 am ]
Subiectul mesajului:  Boiles Fiert - Textura Moale

Salutare prieteni,

Doresc sa imi rulez singur boilisurile si am o mica nedumeriere. Ce ar trebui sa fac ca sa ramana putin moi, sa nu se intareasca ca piatra:). Are legatura cu timpul de uscare? sau cu ceva ingredient anume?

P.S Boilisurile sunt la baza fishmeal.


Multumesc!

Autor:  Enescu Bogdan [ Mie Apr 25, 2018 12:34 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiles Fiert - Textura Moale

faina de orez face bilele mai moi in centru, dar leagă mai greu un pic, si nici la proteina nu sta bine, in schimb are carbohidrați si face bila grea (compar cu selmolina si griş)
glutenul face bila mai elastica, leagă foarte bine are 75% proteina, conserva bilele dar atenţie la cantitate evita mai mult de 10% ca nu le mai rulezi, daca ai faina de biscuiți pui si mai puțin

Ce sa spun iese mai moale cu ce ti-am spus, daca prind mai bine nu știu sa-ti spun.
Din experiență mea bile se mai întăresc si daca folosești faina de sânge, cazeinat, WPC, izolat de soia

Autor:  A.S.N [ Lun Apr 30, 2018 9:24 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Boiles Fiert - Textura Moale

Salut,

Ca discutie generala, in completarea a ceea ce a spus Bogdan, trebuie sa mai ai in vedere si timpul de fierbere si de uscare.
Una este sa lasi o bila la uscat 24h si apoi sa o arunci in apa, alta e sa o lasi cateva zile, timp in care se va intari oricum - mult mai tare daca folosesti WPC, plasma de sange, faina de sange, albumina de ou, etc.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/