CarpOnline.ro

Forum - Revista online de pescuit la crap
Acum este Sâm Apr 20, 2024 2:06 am

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Vin Apr 20, 2018 1:36 pm 
Neconectat

Membru din: Mie Mar 07, 2018 10:23 am
Mesaje: 307
@Sefer Marian

Am 2 întrebări pentru tine:
1. Cantitatea de cenușă îți poate influenta testul (vizual vorbind)? Cenușa este o substanță cu puternic caracter alcalin si in LT94 variază intre 0% pana la 14%
2. Doar daca ști: ea este rămasă in urma procesului de fabricație sau se pune intenționat pentru a reduce caracterul acid al fainii de peste?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Vin Apr 20, 2018 7:21 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Mie Apr 18, 2018 7:17 pm
Mesaje: 4
Localitate: Targoviste
Va salut pe toti!
Parerea mea este ca v-ati inflamat degeaba.
In fotografie sunt fainuri de peste diferite de la producatori diferiti.
Din cauza faptului ca multe firme din toata Europa se agata de denumirea "LT94" si nu de denumirea originala a produsului vandut se creeza confuzii.
Norse LT se gaseste la vanzare in prezent doar la 2 firme din Romania:
-DoctorFishing - prin intermediul Sticky Baits.
-Big Fish - prin intermediul CC Moore.
A mai fost prezenta cu ani in urma si la Procarp Oradea(Catalin Prichici) tot prin intermediul CC Moore.
Singura firma care vinde produsul sub denumirea originala este Doctor Fishing,CC Moore a ales varianta LT94.
Am folosit ambele variante (CC Moore si Sticky Baits) si va pot confirma ca sunt identice,mai ales ca britanicii sunt foarte pretentiosi cand vine vorba de fainurile de peste si majoritatea prefera sa lucreze cu Norse LT produs de Norsildmel (stiu sigur ca Tom Anders de la Sticky are comenzi colosale de Norse LT exact in perioada in care este pescuit intens capelinul,care se pare ca face o diferenta calitativa importanta fata de restul fainurilor de tip LT).
Restul distribuitorilor din Romania pot vinde doar LT Supreme de la Skagen sau LT999 - Triple Nine daca nu au relatie directa de import din Marea Britanie.
Am lucrat in trecut si cu acestea si le consider foarte bune,chiar nu am ce sa le reprosez,iar daca alegeti sa adaugati in reteta si 4-5% CPSP90 se obtine un "combo" foarte atractiv nutritional.
Daca ar fi sa fac un podium intre ele (bazat pe preferintele mele personale) clasamentul ar fi urmatorul:
1. Norse LT
2. LT999
3. LT Supreme
Diferentele intre ele sunt destul de mici,dar exista.
Tineti cont ca in constructia unui boilies intra si alte componente proteice cu ajutorul carora poti face o diferentiere calitativa clara si nu va cramponati de ce tip de LT folositi(daca folositi unul din cele 3 tipuri).
In acest moment folosesc Norse LT de la Sticky Baits(DoctorFishing) si ma declar mai mult decat multumit de calitatea acesteia.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Sâm Apr 21, 2018 7:50 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Vali Bonto scrie:
Norse LT se gaseste la vanzare in prezent doar la 2 firme din Romania:
-DoctorFishing - prin intermediul Sticky Baits.
-Big Fish - prin intermediul CC Moore.
De câteva săptămâni făina LT94 de la CC Moore care conform fișelor tehnice este aceeași cu Norse-LT se găsește și la:
- TotalFishing: http://www.totalfishing.ro/cc-moore-lt9 ... 90017.html
- MarelePescar: https://marelepescar.ro/faina-de-peste- ... l-1kg.html

Vali Bonto scrie:
1. Norse LT
2. LT999
3. LT Supreme
Diferentele intre ele sunt destul de mici,dar exista.
Diferențele între aceste făinuri sunt clarificare într-un tabel comparativ (pe baza fișelor tehnice oficiale) aici: viewtopic.php?f=7&t=2967&start=10#p23676

Dacă vreunul dintre comercianți și-a propus să "amețească" cumpărătorii cu denumirile produselor (creându-le falsa impresie că vor cumpăra făina X, când de fapt le vinde făina Y), sunt disponibile suficiente informații pentru a ne dea seama dacă se umblă cu făina vopsită. Nu trebuie decât să privim și să analizăm obiectiv.

Vali Bonto scrie:
In fotografie sunt fainuri de peste diferite de la producatori diferiti.
Privind fotografia cu cele trei recipiente, putem doar presupune că sunt produse diferite. Dar la fel de bine putem presupune că avem același produs din loturi diferite (având compușii solubili în proporții diferite dar conforme cu fișa produsușui). Sau putem presupune că una, două sau toate trei sunt făinuri falsificate. Niciunul dintre noi nu a fost de față când s-a realizat experimentul "paharul cu apă" și nici nu avem la dispoziție dovezi calitative de necontestat. Prin urmare, analiza fotografiei se bazează 100% pe presupuneri și pe zero dovezi calitative.

Vali Bonto scrie:
Parerea mea este ca v-ati inflamat degeaba.
Consider că nu m-am inflamat și nu mi-am pierdut timpul degeaba demonstrând că testul "paharul cu apă" este irelevant.

De ce este periculos - chiar dacă în cazul de față nu moare nimeni - să ne jucăm de-a procedurile de testare fără să avem cunoștințele necesare? Deoarece oameni de bună credință dar fără pregătire în domeniu vor considera că testul este relevant și oferă informații calitative.

Astfel, dacă sunt de bună credință dar nu știu ce condiții - măcar cele de bază - trebuie să îndeplinească o procedură de testare (metodă de analiză) și cum se interpretează rezultatele:
  • cumpăr azi făină de pește originală de la vânzătorul A și peste o lună voi cumpăra iarăși, numai că de data asta din alt lot ale cărui valori (procentele compușilor solubili), cel mai probabil, sunt diferite față de lotul anterior; fac testul "paharul cu apă" și constat diferențe; dacă făina de la ultima achiziție s-a solubilizat mai puțin, voi concluziona greșit că noua făină este falsificată; dacă, invers, făina de la ultima achiziție s-a solubilizat mai mult, voi concluziona greșit că făina cumpărată anterior era falsificată; în cercul de prieteni și chiar în internet voi face afirmații eronate acuzând pe nedrept vânzătorul A că umblă cu făina vopsită
  • cumpăr făină de pește de la vânzătorul A și de la vânzătorul B, amândoi având aceeași făină de pește originală, doar că din loturi diferite, cu valori (procentele compușilor solubili), cel mai probabil, diferite; dacă făina vânzătorului A s-a solubilizat mai mult, voi concluziona greșit că vânzătorul B a falsificat făina; dacă, invers, făina vânzătorului B s-a solubilizat mai mult, voi concluziona greșit că vânzătorul A a falsificat făina; în cercul de prieteni și chiar în internet voi face afirmații eronate acuzând pe nedrept, de la caz la caz, că vânzătorul A sau vânzătorul B umblă cu făina vopsită
  • cumpăr făină de pește de la vânzătorul A și de la vânzătorul B, primul având făină de pește originală și al doilea făină falsificată astfel încât în testul "paharul cu apă" să se solubilizeze mai mult decât făina originală cu valorile maxime posibile; în urma testul voi concluziona greșit că vânzătorul A a falsificat făina; în cercul de prieteni și chiar în internet voi face afirmații eronate acuzând pe nedrept că vânzătorul A umblă cu făina vopsită.

Și acum un caz pe care îl prezint separat: dacă sunt rău intenționat și vreau să pun bomboana pe coliva vânzătorului A de făină de pește, tot ce trebuie să fac este să folosesc testul "paharul cu apă" cu două recipiente în care pun cantități diferite din aceeași făină de pește (nici nu contează ce producător). În recipientul pe care scrie "vânzătorul A" pun (semnificativ) mai multă făină decât în recipientul pe care scrie "vânzătorul B". Fac poză după 24 de ore și o public însoțită de mesajul: conform standardului SR EN ISO 0:2018 adoptat de comitetul tehnic format din președintele căruia i-au trecut prin mână tone de făină de pește și membrii care sunt convinși că metoda "paharul cu apă" este concludentă, am demonstrat că vânzătorul A umblă cu făina vopsită, așa că de azi înainte să nu mai cumpărați de la el.

Topicul a plecat de la sunt cazuri in care ce scrie pe ambalaj nu bate cu ceea se afla in interiorul pungii, deci altcineva umblă cu făina vopsită (că doar nu se dădea singur în vileag autorul). Apoi faceti un mic test cu faina de peste LT94 , puneti-o in apa si vedeti ce se intampla dupa 24 de ore și așa, cică aflăm cine umblă cu făina vopsită. Și în final am atasat o fotografie cu trei fainuri de peste : LT94 , "LT94" si LT94..., deci iată dovada că testul funcționează și priviți cum l-am demascat pe cel care umblă cu făina vopsită dar când să aflăm cine este falsificatorul... suntem invitați să descoperim singuri (concluziile le trageti voi).

Având în vedere numărul compușilor solubili din făinurile de pește și plaja în care aceștia variază conform fișelor tehnice date de producători, doar o metodă care oferă informații (măsuri) precise calitative este corectă. Astfel de analize se pot face numai în laboratoarele specializate.

Din punctul meu de vedere este grav să promovăm teste, metode, proceduri etc. care vor oferi rezultate eronate în baza cărora un comerciant sau altul este acuzat pe nedrept, pierzând astfel clienți și capital de imagine. Și nu trebuie să se întâmple de o sută de ori ca să fie grav. Este suficient să se întâmple o singură dată.

Că oamenii își risipesc propria apă cu testul "paharul cu apa", nu e o problemă. Problema este când imaginea unei persoane sau afaceri este afectată din pricina metodei greșite (irelevante) care, evident, duce la concluzii greșite.

Pentru mine este motiv de inflamare atunci când se aruncă fără motiv (fără probe) cu noroi în cineva și este cu atât mai grav atunci când se aruncă cu noroi pe baza unor motive (probe) false.

Cum ar fi să ne luăm amenzi pentru depășirea vitezei pe baza afirmației polițistului "ce discutăm domne despre clasa de precizie a aparatului și aprobare metrologică când este clar ca lumina zilei că mergeai cu viteză mare"?

Rezumând, avem la dispoziție un "mic test" care poate face mult rău pieței deoarece deopotrivă oameni de bună credință și rău intenționați pot arunca de acum înainte, în mod eronat, cu noroi în oricare vânzător de făină de pește.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Sâm Apr 21, 2018 8:43 am 
Neconectat

Membru din: Joi Mar 13, 2014 12:40 pm
Mesaje: 305
Localitate: Cluj-Napoca
Nu pot sa nu ma amuz cand aud ca unii comercianti/distribuitori de faina de peste si alte ingrediente s-au simțit sau s-ar putea simți lezati sau vizați de testul paharului cu apa. Daca iti faci treaba serios si vinzi produse de calitate nu trebuie sa traiesti cu frica ca iti vei pierde clienții din cauza unei poze si a unor discutii savante pe forum.
Acum ca o concluzie finala nici nu conteaza daca testul este relevant, ajuta la ceva sau a fost facut cu un anumit scop.
Am mai zis si ma repet: doar la noi se intampla ca acelasi produs azi sa fie alb si maine negru, doar la noi se intampla sa primesti produse care ar trebui sa fie pudra pline de bulgari intariti, doar la noi se intampla ca un lichid nutritiv sa iti vina cu consistenta si culori diferite de la livrare la livrare. Si pentru toate astea de fiecare data gasim explicații științifice si ne mai si simțim agasati si lezati in imagine cand ni se atrage atentia.Mentalitatea asta de comerciant superior care se crede mai grozav decat clienții lui si nu rateaza ocazia sa o arate vine de la nivelul de cultura redus in care inotam. Poate nu ar fi rau sa ne mai dezvoltam si simțurile artistice pe langa tabla înmulțirii :)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Sâm Apr 21, 2018 9:10 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
horatiu sibianu scrie:
Acum ca o concluzie finala nici nu conteaza daca testul este relevant, ajuta la ceva sau a fost facut cu un anumit scop.
Atâta vreme cât faci testul la tine acasă și ții concluziile doar pentru tine fără nicio consecință în exterior, într-adevăr, n-are nicio importanță relevanța testului. Ești fericit în lumea ta și faci ce teste dorești.

Dacă, în schimb, alegi să vii în lumea celorlalți făcând testul public și îi inviți la concluzii și dezbatere, contează foarte mult dacă vorbim despre cai verzi pe pereți sau informații relevante în sens calitativ, din moment ce despre calitatea făinii de pește este testul "paharul cu apă".

N-am idee cum funcționează mintea celor care îți concep rețetele de boilies după inspirație, ignorând studiile științifice care au arătat ce atrage crapul și ce nevoi nutritive are și care nu calculează proporțiile ingredientelor folosind tabla înmulțirii și instrumente de măsură, ci simțurile artistice. Nu știu, poate pentru ei nu contează dacă un comerciant - persoană și afacerea deopotrivă - este discreditat și arătat cu degetul în mod eronat.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Sâm Apr 21, 2018 9:32 am 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 11, 2013 3:02 pm
Mesaje: 6007
Ce e bun si ce e rau in acest topic, dupa parerea mea:

Faptul ca un furnizor de ingrediente vorbeste despre problema falsificarii ingredientelor e, in sine, un lucru bun. E important ca publicul sa fie prevenit ca ingredientele se pot falsifica. Ideea de a explica diferentele dintre diverse "versiuni" ale unui produs e utila. Metoda propusa - o fotografie cu trei borcane - e usor de contestat, dar informatia in sine ar putea fi interesanta, mai ales daca vine din partea unei firme care se ocupa cu comertul cu ingrediente. M-as bucura sa vad oameni avizati explicand cum se deosebeste un ingredient bun de unul mai putin bun sau eventual falsificat - indiferent ca vorbim despre fainuri de peste sau despre alte ingrediente.

Cu asta, lucrurile bune se cam termina si incep lucrurile mai putin bune. Faptul ca nu putem discuta in contradictoriu fara sa apelam la ironii si intepaturi la adresa celuilalt e trist. Asta e insa un aspect strict personal si e probabil greu de corectat. Un lucru care depaseste insa aspectele personale si care este subiectul cel mai sensibil al topicului este ca ideea ca unele firme de nada vand LT94 contrafacut. Problema e cum se poate demonstra asta si cine isi asuma responsabilitatea pentru ce spune. Cu tot respectul pentru cei implicati in discutie, daca nu poti sa spui lucrurilor pe nume, cu subiect si predicat (firma X falsifica ingredientul Y), si daca nu ai niste dovezi clare, atunci e mai ​bine sa nu spui nimic​​.

Aspectul responsabilita​​tii este si el foarte important. Din cate stiu, tot ce se ​scrie pe un forum cum e CarpOnline nu atrage responsabilitate juridica decat pentru proprietarul forumului. Pe forum nu exista persoane sau firme, decat aparent, exista doar utilizatori care nu pot fi trasi la raspundere. ​Daca un utilizator acuza firma Z ca vinde marfa contrafacuta, firma Z nu poate trage utilizatorul respectiv la raspundere, dar ​poate trage la raspundere proprietarul forumului ​care face posibila publicarea acestui lucru.

Am mai discutat asta, dar merita repetat: singura persoana cu identitate certa pe un forum este proprietarul forumului. Toti ceilalti utilizatori pot fi, teoretic, clonele lui.​ Cand vedeti diverse scandaluri pe diverse forumuri, tineti cont ca ele nu pot exista fara acordul proprietarului forumului.

De asta, ​e foarte important sa fim atenti la ce scriem. ​Daca o firma vrea sa acuze public alta firma de practici ilegale, ​unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faca ​- din punctul meu de vedere - este sa foloseasca site-ul propriu, ca sa ​isi poata asuma intreaga responsabilitate pentru ceea ce ​sustine. Daca o face pe ​un alt site, responsabilitatea ​finala revine proprietarului site-ului respectiv.

Sper ca punctul meu de vedere sa nu fie gresit inteles, dar promovarea pe forum (facuta de diverse firme) se limiteaza la promovare. Vorbesc despre produsele mele, le prezint, le laud etc. Nu vorbesc despre produsele concurentei (decat daca pot sa vorbesc de bine). Altfel, ajungem la discutii foarte neplacute, cum sunt unele dintre cele de aici, aproape imposibil de moderat.

_________________
http://carponline.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Test Faina de peste LT94
MesajScris: Sâm Apr 21, 2018 10:55 am 
Neconectat

Membru din: Mar Aug 05, 2014 7:38 am
Mesaje: 1263
Localitate: București
Vlad Pavlovici scrie:
M-as bucura sa vad oameni avizati explicand cum se deosebeste un ingredient bun de unul mai putin bun sau eventual falsificat - indiferent ca vorbim despre fainuri de peste sau despre alte ingrediente.
Am menționat de câteva ori: există și la noi în țară laboratoare acreditate care pot face analize calitative. Pentru determinarea procentului de proteină și fracției de proteină solubilă din total proteină, prima mea opțiune ar fi să contactez Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați). S-ar putea să mă coste mai puțin testul acolo decât la un laborator privat de analiză.

Am mai spus și că deși buletinul de analiză va arăta eventuala neconformitate cu fișa produsului, problema cu adevărat complicată este trasabilitatea, respectiv cine este vinovat de falsificare (comerciantul, distribuitorul sau producătorul).

Pentru a avea trasabilitate, sunt necesare probe din același lot de la fiecare dintre cei care ar fi putut interveni pe lanțul de distribuție, de la producător până la raftul magazinului de la care a cumpărat pescarul.

Nu în ultimul rând, astfel de investigații se pot desfășura doar de autoritățile în domeniu. Nu pot ca pescar sau comerciant să mă duc la firma X și să-i cer mostre din făina de pește Y. De fapt, pot, doar că firma X nu este obligată să-mi dea mostre pentru testare.

Vlad Pavlovici scrie:
Cu tot respectul pentru cei implicati in discutie, daca nu poti sa spui lucrurilor pe nume, cu subiect si predicat (firma X falsifica ingredientul Y), si daca nu ai niste dovezi clare, atunci e mai ​bine sa nu spui nimic​​.
Exact asta m-a determinat să scriu deoarece am interpretat astfel mesajul inițial: știu ceva despre calitatea făinii de pește a concurenței dar nu spun, ci prezint un test care nu oferă măsurii calitative, deci nu îl pot folosi ca probă. Faceți teste calitative printr-o metodă care nu oferă informații calitative și trageți singuri concluziile pe care le știu dar nu le spun.

Vlad Pavlovici scrie:
Daca o firma vrea sa acuze public alta firma de practici ilegale, ​unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le faca ​- din punctul meu de vedere - este sa foloseasca site-ul propriu, ca sa ​isi poata asuma intreaga responsabilitate pentru ceea ce ​sustine. Daca o face pe ​un alt site, responsabilitatea ​finala revine proprietarului site-ului respectiv.
Indiferent unde face afirmațiile, pe CarpOnline, pe alt forum, pe website-ul propriu, pe pagina sa de Facebook, în magazinul propriu, în standul de la expoziție sau în discuții private cu pescarii, celui care aduce acuzații trebuie să i se solicite probe prin simpla întrebare: pe ce îți bazezi afirmațiile? Avem nevoie de această igienă elementară a dialogului și dezbaterii. Altfel, vom putea spune orice despre oricine fără teama consecințelor sau măcar a rușinii și ridicolului.

Vlad Pavlovici scrie:
Faptul ca nu putem discuta in contradictoriu fara sa apelam la ironii si intepaturi la adresa celuilalt e trist. Asta e insa un aspect strict personal si e probabil greu de corectat.
[...]
Altfel, ajungem la discutii foarte neplacute, cum sunt unele dintre cele de aici, aproape imposibil de moderat.
Așa este. În ceea ce mă privește, mi-am cerut scuze dacă mesajele mele au lezat pe cineva și o fac încă o dată.

Închei cu precizarea că nu am nimic de împărțit și nici nu am vreun interes (personal sau comercial) cu niciuna dintre persoanele fizice sau juridice implicate în discuție.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la: